Pokaż wyniki od 1 do 10 z 316

Wątek: Kupiłem i chcę się pochwalić

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Kupiłem i chcę się pochwalić

#Cauchy - generalnie pełna zgoda, ale naturalnie - nie każdy chodzi tylko i wyłącznie o poranku czy wieczorem po górach. Najczęściej jednak (w moim przypadku, gdzie często chodzę z rodziną, lub w jakiś dzień wolny zawożę córkę do przedszkola i lecę w góry) ludzie chodzą w dzień po górach, jest to czymś ultra zwyczajnym . Filtr polaryzacyjny sporo daje w słoneczny dzień i stłumia to mocne światło. Dlatego twierdzę, że krajobraz o 12 w południe w sierpniowy, letni dzień również ma sens i potrafi być przyjemny dla oka w fotografii.

#Leon - dyskusja dotyczy tego, czy degradację ostrości zdjęcia spowodowaną gorącym powietrzem da się "wyostrzyć". Czy da się więc ją "wyostrzyć" za pomocą statywu?

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Domyślnie Odp: Kupiłem i chcę się pochwalić

Cytat Zamieszczone przez mystek Zobacz posta
    #Leon - dyskusja dotyczy tego, czy degradację ostrości zdjęcia spowodowaną gorącym powietrzem da się "wyostrzyć". Czy da się więc ją "wyostrzyć" za pomocą statywu?
    Tak jeszcze odpowiadając na Twoje pytanie: można stosować sposoby obrókowe, mam na myśli próbkowanie w dół (downsizing), jeśli jest z czego.
    Tu jest przykład: https://www.canon-board.info/threads...=1#post1423318 , Wyspa Fok przy ujściu Wisły.
    Ruchy termiczne są szczególnie duże nad morzem. Zależało mi na tym zdjęciu, więc zrobiłem ów dałnsajzing, ale miałem z czego, bo jest to panorama 4 zdjęć robionych aparatem 5Ds, ogniskowa 600 mm. Jakość nie powala, ale jest wspomnienie. Nie chce mi się kopać po archiwum, ale oryginał przed obróbką był tragiczny.
    Przy krajobrazach to metoda taka sobie, zrobiłem to tylko ten jeden jedyny raz.
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Uprawnienia umieszczania postów