Pytanie zasadnicze, idę na pokazy/koncert czy idę robić zdjęcia? Dwóch rzeczy jednocześnie nie da się robić na 100% więc albo zdjęcia będą takie sobie albo wspomnienia z wydarzenia mgliste.
Pytanie zasadnicze, idę na pokazy/koncert czy idę robić zdjęcia? Dwóch rzeczy jednocześnie nie da się robić na 100% więc albo zdjęcia będą takie sobie albo wspomnienia z wydarzenia mgliste.
A to bardzo różnie bywa. O ile pokazy grupowe rzeczywiście czasami bardziej warto oglądać nieuzbrojonym okiem, to smaczki pokazów solowych naczęściej objawiają się gdzieś wysoko przy wykonywaniu figur - tu zdecydowanie lepiej widać je przez "lufę" niźli na golasa.
p,paw
https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork
Air show, to impreza o szerszym zakresie niż np: koncert, choć by dlatego, że trwa kilka dni. Da się pogodzić jedno z drugim,
zdjęć nie da się /zwykle/ robić non stop, choć to obszerniejszy temat.
Wydarzenia kulturalne to troche inna działka, na koncertach cykne moze kilka fot i nagram ze dwa filmiki, to wszystko. Raz jeden rejestrowalem tylko z calym sprzetem koncert Nocnego Kochanka, ale to bylo z duzej odleglosci i z wysokosci.
Fajne! Do kitu, jak do kitu, ale kondensacje nietuzinkowe![]()
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
Niesamowite dla mnie wrażenie robił ten Su-27.
Z wczoraj. Miał być start ale się nie wyrobił przed zachodem, szybka zmiana miejscówki i w myśl mojej teorii, że szczęście sprzyja próbującym popełniłem dwa takie kadry spotterskie
27. Boeing 787 Dreamliner / lotnisko w Krakowie
większy rozmiar tutaj: http://lotnictwo.net.pl/gallery_foto_view.php?id=659190
Dodam, że odszumianie SI w Lr czyni cuda...
28. a tu jeszcze w oczekiwaniu na zgodę na zajęcie pasa (za statyw posłużył dach samochodu)
![]()
Dla mnie bomba!![]()
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
We właściwym miejscu o właściwej porze i do tego z aparatem. Nie wiadomo tylko czy oderwał się od ziemi![]()