Nie wiem jak w R6 ale w R5 u mnie wygląda tak
Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_0788_www.jpg
Wyświetleń:	13
Rozmiar:	2,24 MB
ID:	9420
6 baterii - razem zrobione ponad 250 000 zdjęć - pracują w gripie :
2 x zwykłe Newelle
1 x Newell Plus
1 x Newell Niebieski wzmocniony - podobno jakaś nowość dostałem do testów
1 x Patona Protect
1 x oryginalny Canon LP-E6NH.
Każdy wytrzymuje co na mniej 500 zdjęć jednak, najgorzej zachowuje się fabryczny Canona (zastanawiam się czy go nie reklamować), później zwykłe Newell ( przy niskich temperaturach szybciej lecą). Patona Protect jest na poziomie Newell Plus, najlepiej w mojej ocenie wygląda Newell Niebieski ale jest najdroższy wraz z Patonem.
Jeśli jednak weźmiemy pod uwagę cenę do ilości zdjęć to najlepiej jak dla mnie wypada Newell Plus.

Poniżej z dzisiejszego meczu 25 % Canon LP-E6NH oryginalny oraz 81 % zwykły Newell (5 razy tańszy):
Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_0783_www.jpg
Wyświetleń:	10
Rozmiar:	1,15 MB
ID:	9421

W domu używam fabrycznej ładowarki a w terenie używam Newell FDL-USB-C do Canon np. https://allegro.pl/oferta/ladowarka-...e6-12731908285 podłączonej do powerbanku albo ładowarki w samochodzie (jedna z niewielu ładowarek która na oba kanały podaje 1000 mAh). Nie jest zwolennikiem ładowania w aparacie bo widziałem już wiele wyrwanych gniazd usb w różnych urządzeniach a po drugie przy jakieś awarii ogniwa to będę miał do wyrzucenia co najwyżej ładowarkę za 80 zł a nie aparat .

Po 1,5 roku używania stwierdzam, że zamiast inwestować w oryginalne ogniowa lepiej zainwestować w dobre zamienniki i ewentualnie później dokupić gripa (w cenie 3 oryginalnych ogniw). Oczywiście jeśli ktoś potrzebuje lepszego chwytu, wyważenia przy cięższych szkłach a przede wszystkim dłużej pracy przy 12/20 fps kosztem większego rozmiaru i ciężaru. Może z czasem pojawią się jakieś tańsze zamienniki gripów.