Cytat Zamieszczone przez mystek Zobacz posta
#Atsf - dziwię się, że to piszesz, bo moim zdaniem kupując jakikolwiek sprzęt wymagasz, aby wszystko działało jak należy, a tu takie hece. Nie tak powinno być. Nie mogę się niezgodzić z Tobą, że przez czytnik kart zasuwa to zdecydowanie szybciej, ale działać powinno. Takie są fakty. A nie Err 70.
Zgadzam się z Tobą, że wszystko powinno działać jak należy, ale najwidoczniej ominęły mnie różne niespodzianki, bo używam czytnika No i weź mi wytłumacz, jaka to jest różnica funkcjonalna, czy wyjmuje się kartę z aparatu i wkłada do czytnika, czy podłącza się aparat kablem do PC-ta? Bo ja używając czytnika przynajmniej mogę się spodziewać najwyższej prędkości transferu.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
U mnie za wszystkie tego typu problemu odpowiedzialny był kabel. To, że np. działał z R może nic nie znaczyć. Najczęściej cyrk był przy aktualizacji firmware.
Ja zgrywam zdjęcia z body kablem bo jakość wykonania kart SD jest tragiczna i boję się tego wyciągać z body.
Odpukać, ale jakoś nie mam problemów z mechaniczną jakością kart SD, natomiast już w niejednym urządzeniu szlag mi trafił gniazdko USB od częstego wkładania wtyczki. Najczęściej się psują gniazdka micro USB. No i tu taki dinks: firma Baseus robi kable micro USB z symetrycznymi wtykami micro, więc nie ma znaczenia, jak się je wkłada do gniazdka.