Pokaż wyniki od 1 do 10 z 515

Wątek: Canon EOS R6 Mark II

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Odp: Canon EOS R6 Mark II

Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta
    Ja nigdzie nie twierdzę, że może być tak (nigdzie nie znalazłem na to dowodów) że Canon dla swoich szkieł stosuje odpowiednie optymalizacje związane z konstrukcją (choćby silnika AF) danego szkła. Dla szkieł nieznanych stosuje komunikację bez żadnych optymalizacji, dopasowań - a za tym idzie gorsza wydajność, mniejsza dokładność itp. Co w tym złego? Dlaczego nie może tak robić?
    Idąc dalej, dlaczego nie może szyfrować lub uwierzytelniać komunikacji RF?

Dlaczego miałbym oddawać klucze do mojego mieszkania wszystkim którzy zechcieli by skorzystać mojej toalety...

p,paw
    Żaden korpus Canona nie ma wgranych specyfikacji obiektywów, które jeszcze się nie ukazały, więc wszystkie obiektywy muszą współpracować z korpusami na zasadach ogólnych, i żaden obiektyw nie ma specyfikacji korpusów, których jeszcze nie wyprodukowano, a te informacje nie podlegają żadnym aktualizacjom. Korpusy czasem cierpią na choroby wieku dziecięcego, ale parę aktualizacji firmware je leczy, czasem jest to jedna aktualizacja, a po niej wchodzą na rynek nowe obiektywy, i korpus z nimi współpracuje. Aktualizacje firmware do obiektywów Canona nie istnieją w ogóle, natomiast są firmware do obiektywów obcych poprawiające ich współpracę z konkretnymi korpusami firmy Canon, no więc coś musi być nie tak od strony korpusu, aby to poprawiać od strony obiektywu, czyli usiłować nie dawać się robić w trąbę. Na przykład była aktualizacja do Tamrona SP 90 mm f/2,8 macro model 017 powodująca szybsze uruchamianie się aparatu Canon EOS 5D Mk IV z tym obiektywem, oraz redukująca wyczerpywanie się baterii w tym aparacie z tym obiektywem, nawet, gdy aparat był wyłączony. Jakim cudem obiektyw może pobierać prąd przy wyłączonym korpusie, to ja pojęcia nie mam
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 11-09-2023 o 21:09 Powód: edytuję post
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Uprawnienia umieszczania postów