Strona 48 z 48 PierwszyPierwszy ... 38464748
Pokaż wyniki od 471 do 472 z 472

Wątek: Canon EOS R6 Mark II

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon EOS R6 Mark II

Cytat Zamieszczone przez mystek Zobacz posta
    Mirror i Bangi - też pomyślałem, że może Canon wie coś, czego my nie wiemy odnośnie R6mk2 (może padające płyty główne przy aktualizacji właśnie?) i chcą wprowadzić czym prędzej mk3, a mk2 wygasić, żeby sobie złej opinii nie robić. Niemniej puszka spoko, moja sztuka (ale czytam, że czasami ktoś miewa podobne problemy) ma tylko tą dziwną wadę podczas przeglądania zdjęć, kiedy potrafi się przyciąć na jakieś 10 sekund. Dzisiaj tak miałem, miałem 144 zdjęcia do obejrzenia - przewinąłem 2 zdjęcia - przycinka 10 sekundowa. Odmulił się i... naglę spokojnie przejrzałem resztę, czyli 142 zdjęcia bez przycinki.

PS: zamówiłem kolejną kartę pamięci, tym razem uhs-ii V90, zobaczymy czy to tutaj jest problem :P
    Moja też bez problemów, ale jak się pojawi nowa aktualizacja, to nie wiem czy zainstaluję, sorry.

Uzależniony

Domyślnie Odp: Canon EOS R6 Mark II

Cytat Zamieszczone przez mystek Zobacz posta
    Mirror i Bangi - też pomyślałem, że może Canon wie coś, czego my nie wiemy odnośnie R6mk2 (może padające płyty główne przy aktualizacji właśnie?) i chcą wprowadzić czym prędzej mk3, a mk2 wygasić, żeby sobie złej opinii nie robić. Niemniej puszka spoko, moja sztuka (ale czytam, że czasami ktoś miewa podobne problemy) ma tylko tą dziwną wadę podczas przeglądania zdjęć, kiedy potrafi się przyciąć na jakieś 10 sekund. Dzisiaj tak miałem, miałem 144 zdjęcia do obejrzenia - przewinąłem 2 zdjęcia - przycinka 10 sekundowa. Odmulił się i... naglę spokojnie przejrzałem resztę, czyli 142 zdjęcia bez przycinki.

PS: zamówiłem kolejną kartę pamięci, tym razem uhs-ii V90, zobaczymy czy to tutaj jest problem :P
    Szybkość zapisu RAW na UHSII jest w praktyce porównywalna do szybkości zapisu JPG na UHSI.
    W R6 mam obie i po zgraniu kasuję RAWy z pierwszej pozostawiając w spokoju tą wolniejszą z JPG aż do zapełnienia. I właśnie gdy zapełnię połowę tej wolniejszej karty JPGami aparat ma takie zwłoki przy uruchamianiu a nawet przy wybudzaniu. Po wykasowaniu lub wyjęciu UHSI wszystko wraca do normy. Jestem więc pewien że chodzi o wstępne odczytanie zawartości kart po włączeniu aparatu.

Strona 48 z 48 PierwszyPierwszy ... 38464748

Uprawnienia umieszczania postów