Strona 48 z 52 PierwszyPierwszy ... 384647484950 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 515

Wątek: Canon EOS R6 Mark II

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon EOS R6 Mark II

Cytat Zamieszczone przez mystek Zobacz posta
    Mirror i Bangi - też pomyślałem, że może Canon wie coś, czego my nie wiemy odnośnie R6mk2 (może padające płyty główne przy aktualizacji właśnie?) i chcą wprowadzić czym prędzej mk3, a mk2 wygasić, żeby sobie złej opinii nie robić. Niemniej puszka spoko, moja sztuka (ale czytam, że czasami ktoś miewa podobne problemy) ma tylko tą dziwną wadę podczas przeglądania zdjęć, kiedy potrafi się przyciąć na jakieś 10 sekund. Dzisiaj tak miałem, miałem 144 zdjęcia do obejrzenia - przewinąłem 2 zdjęcia - przycinka 10 sekundowa. Odmulił się i... naglę spokojnie przejrzałem resztę, czyli 142 zdjęcia bez przycinki.

PS: zamówiłem kolejną kartę pamięci, tym razem uhs-ii V90, zobaczymy czy to tutaj jest problem :P
    Moja też bez problemów, ale jak się pojawi nowa aktualizacja, to nie wiem czy zainstaluję, sorry.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez mystek Zobacz posta
    Mirror i Bangi - też pomyślałem, że może Canon wie coś, czego my nie wiemy odnośnie R6mk2 (może padające płyty główne przy aktualizacji właśnie?) i chcą wprowadzić czym prędzej mk3, a mk2 wygasić, żeby sobie złej opinii nie robić. Niemniej puszka spoko, moja sztuka (ale czytam, że czasami ktoś miewa podobne problemy) ma tylko tą dziwną wadę podczas przeglądania zdjęć, kiedy potrafi się przyciąć na jakieś 10 sekund. Dzisiaj tak miałem, miałem 144 zdjęcia do obejrzenia - przewinąłem 2 zdjęcia - przycinka 10 sekundowa. Odmulił się i... naglę spokojnie przejrzałem resztę, czyli 142 zdjęcia bez przycinki.

PS: zamówiłem kolejną kartę pamięci, tym razem uhs-ii V90, zobaczymy czy to tutaj jest problem :P
    Szybkość zapisu RAW na UHSII jest w praktyce porównywalna do szybkości zapisu JPG na UHSI.
    W R6 mam obie i po zgraniu kasuję RAWy z pierwszej pozostawiając w spokoju tą wolniejszą z JPG aż do zapełnienia. I właśnie gdy zapełnię połowę tej wolniejszej karty JPGami aparat ma takie zwłoki przy uruchamianiu a nawet przy wybudzaniu. Po wykasowaniu lub wyjęciu UHSI wszystko wraca do normy. Jestem więc pewien że chodzi o wstępne odczytanie zawartości kart po włączeniu aparatu.

Uzależniony
    Miasto
    Kraków

#Nozanu - też tak myślałem, ale karty mam praktycznie zawsze puste . Po prostu po obrobieniu zdjęć formatuję kartę i tyle. Nie trzymam nic na kartach. Co ciekawe jeden gość na jakiejś grupie Facebookowej zgłaszał problem, że ma kłopot, ale przy zapisie zdjęć (ja mam tylko przy odczycie). Tj kiedy wali np serie zdjęć, to mu nagle przycina się na te około 10 sekund i raczej nie chodziło mu o bufor zapełniany przy 40fps. On ma gorzej, bo ja zdjęcia robię jak chcę.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    [....]
    Wracając jeszcze do kwestii "uceglenia" body przy aktualizacji to na grupie na FB 18.11.2025 r. pojawił się kolejny przypadek i analogiczne podejście Proclub, któremu zaczął jeszcze wtórować Canon Polska...[....]
    Nie żebym coś sugerował ale może wiesz też jakie będą wtedy numery Totka - jak coś to pisz PW .......
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie żebym coś sugerował ale może wiesz też jakie będą wtedy numery Totka - jak coś to pisz PW .......
    No przecież wiadomo, że o 2024 chodziło

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Tak się zakończyła historia drugiego uceglonego R6m2 - warto być precyzyjnym przy zgłaszaniu ewentualnych problemów
    (z grupy FB: Canon-board / Polska grupa fanów marki Canon)

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zrzut ekranu 2024-12-06 233242.png
Wyświetleń:	87
Rozmiar:	50,5 KB
ID:	18981

Uzależniony Awatar Hubert Multana
    Miasto
    Kraków

Czyli w ogólnym rozrachunku sklep wziął koszty na siebie? Cyrk na kolkach.
    Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9

https://www.youtube.com/@HubertMultana

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Hubert Multana Zobacz posta
    Czyli w ogólnym rozrachunku sklep wziął koszty na siebie? Cyrk na kolkach.
    Tego nie wiemy tak naprawdę. Mogło trafić na każdy inny sklep.
    Nauka IMHO z tego jest inna - warto odpowiednio opisać zgłoszenie, co i tak jest kuriozum, bo GWARANT powinien to załatwić od ręki.

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Z tego co pamietam to w przypadku drozszych sprzetow na fb radza od razu pisac do oddzialu europejskeigo bo jest zupelnie inna obsluga. Ciekaw jestem jak sie zakonczyla sprawa parowania od srodka rf400 jaka tu wyszla kilka lat temu.
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

A może tak duży sklep ma większą siłę w rozmowach z profesjonalnym serwisem niż jednostka?
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Strona 48 z 52 PierwszyPierwszy ... 384647484950 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów