Strona 47 z 48 PierwszyPierwszy ... 3745464748 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 472

Wątek: Canon EOS R6 Mark II

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Domyślnie Odp: Canon EOS R6 Mark II

A i o R7 mkII też słychać.
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    Si, ale ten ma być w 3 bądź 4 kwartale.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Jak dla mnie to mk3 tak szybko po mk2 byłoby bardzo dziwne. Zobaczymy.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Tak naprawdę o wyjściu R6mk3 i jego szczegółach, nie będą decydowali pracownicy Canona, a zostanie to ustalone przez to co wypuszczą konkurenci.
    Ja też uważam że w tej chwili Mark2 jest nadal dobrze wypozycjowany w stosunku do konkurencji i nie ma powodu zarzynać złotej kury...
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Uzależniony
    Miasto
    Kraków

Dziwne, że tak szybko mk3 wychodzi. Szczerze powiedziawszy nie wiem co musi zaoferować, żeby być lepszym aparatem od mk2? Jako posiadacz mk2 jedyne czego brakuje temu aparatowi, to matryca 30mpix. 6mpix brakuje do doskonałości, przynajmniej jak dla mnie. Osobiście nie mam dużych wymagań co do aparatów i też użytkuję je w sumie dość skromnie (głównie korzystam z trybu AV i TV, nie potrzebne mi są wodotryski typu HDR, czy jakieś stackowanie zdjęć), ale też mk2 (czy też R6 generalnie) trafia raczej w grupę amatorów, jak i powiedzmy "pół profesjonalistów". W tej grupie aparatów jest naprawdę świetny.

Pełne uzależnienie

zrobią krok do przodu jakiś postęp musi być, nie kupisz nowego modelu to przegrałeś ... i dwa kroki do tyłu, no bo coś trzeba poprawić w werscji IV, jakiś taki problematyczny ten R6 takie szybkie zmiany coś za tym musi sie kryć - wiem kolejny będzie plastikowy i będzie miał cyfrową korekcję plastiku obudowy tak żeby wyglądał na stop magnezu, ale przecież cyfrowe korekcje są ok, a RFów nie da się podpiąć pod analoga więc nie można narzekać, to po prostu taka doskonalsza technologia
    EOS 3, 5D, R5

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez mystek Zobacz posta
    Dziwne, że tak szybko mk3 wychodzi. Szczerze powiedziawszy nie wiem co musi zaoferować, żeby być lepszym aparatem od mk2? Jako posiadacz mk2 jedyne czego brakuje temu aparatowi, to matryca 30mpix. 6mpix brakuje do doskonałości, przynajmniej jak dla mnie. Osobiście nie mam dużych wymagań co do aparatów i też użytkuję je w sumie dość skromnie (głównie korzystam z trybu AV i TV, nie potrzebne mi są wodotryski typu HDR, czy jakieś stackowanie zdjęć), ale też mk2 (czy też R6 generalnie) trafia raczej w grupę amatorów, jak i powiedzmy "pół profesjonalistów". W tej grupie aparatów jest naprawdę świetny.
    Ja też tak uważałem mając dwie praktycznie nowe r6 a tu pojawiała się z znikąd premiera r6mkII po facelifcie za 14 koła. Ale myślę że z r6 na r6mkIII już zamiana będzie miała większy sens. Tylko, jak dla mnie, jakość r6 wystarczy jeszcze na długie lata.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Mk3 nie będzie się tak często uceglał przy aktualizacji

Uzależniony
    Miasto
    Kraków

Mirror i Bangi - też pomyślałem, że może Canon wie coś, czego my nie wiemy odnośnie R6mk2 (może padające płyty główne przy aktualizacji właśnie?) i chcą wprowadzić czym prędzej mk3, a mk2 wygasić, żeby sobie złej opinii nie robić. Niemniej puszka spoko, moja sztuka (ale czytam, że czasami ktoś miewa podobne problemy) ma tylko tą dziwną wadę podczas przeglądania zdjęć, kiedy potrafi się przyciąć na jakieś 10 sekund. Dzisiaj tak miałem, miałem 144 zdjęcia do obejrzenia - przewinąłem 2 zdjęcia - przycinka 10 sekundowa. Odmulił się i... naglę spokojnie przejrzałem resztę, czyli 142 zdjęcia bez przycinki.

PS: zamówiłem kolejną kartę pamięci, tym razem uhs-ii V90, zobaczymy czy to tutaj jest problem :P

Coś już napisał
    Miasto
    Bełchatów

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    Si, ale ten ma być w 3 bądź 4 kwartale.
    Jeśli zmienią matrycę na podobną do tej z R5 II i oprogramują jak się należy, to jestem chętny.

Strona 47 z 48 PierwszyPierwszy ... 3745464748 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów