A i o R7 mkII też słychać.
A i o R7 mkII też słychać.
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
Jak dla mnie to mk3 tak szybko po mk2 byłoby bardzo dziwne. Zobaczymy.
Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...
Tak naprawdę o wyjściu R6mk3 i jego szczegółach, nie będą decydowali pracownicy Canona, a zostanie to ustalone przez to co wypuszczą konkurenci.
Ja też uważam że w tej chwili Mark2 jest nadal dobrze wypozycjowany w stosunku do konkurencji i nie ma powodu zarzynać złotej kury...
Dziwne, że tak szybko mk3 wychodzi. Szczerze powiedziawszy nie wiem co musi zaoferować, żeby być lepszym aparatem od mk2? Jako posiadacz mk2 jedyne czego brakuje temu aparatowi, to matryca 30mpix. 6mpix brakuje do doskonałości, przynajmniej jak dla mnie. Osobiście nie mam dużych wymagań co do aparatów i też użytkuję je w sumie dość skromnie (głównie korzystam z trybu AV i TV, nie potrzebne mi są wodotryski typu HDR, czy jakieś stackowanie zdjęć), ale też mk2 (czy też R6 generalnie) trafia raczej w grupę amatorów, jak i powiedzmy "pół profesjonalistów". W tej grupie aparatów jest naprawdę świetny.
zrobią krok do przodu jakiś postęp musi być, nie kupisz nowego modelu to przegrałeś ... i dwa kroki do tyłu, no bo coś trzeba poprawić w werscji IV, jakiś taki problematyczny ten R6 takie szybkie zmiany coś za tym musi sie kryć - wiem kolejny będzie plastikowy i będzie miał cyfrową korekcję plastiku obudowy tak żeby wyglądał na stop magnezu, ale przecież cyfrowe korekcje są ok, a RFów nie da się podpiąć pod analoga więc nie można narzekać, to po prostu taka doskonalsza technologia
EOS 3, 5D, R5
Mk3 nie będzie się tak często uceglał przy aktualizacji
Mirror i Bangi - też pomyślałem, że może Canon wie coś, czego my nie wiemy odnośnie R6mk2 (może padające płyty główne przy aktualizacji właśnie?) i chcą wprowadzić czym prędzej mk3, a mk2 wygasić, żeby sobie złej opinii nie robić. Niemniej puszka spoko, moja sztuka (ale czytam, że czasami ktoś miewa podobne problemy) ma tylko tą dziwną wadę podczas przeglądania zdjęć, kiedy potrafi się przyciąć na jakieś 10 sekund. Dzisiaj tak miałem, miałem 144 zdjęcia do obejrzenia - przewinąłem 2 zdjęcia - przycinka 10 sekundowa. Odmulił się i... naglę spokojnie przejrzałem resztę, czyli 142 zdjęcia bez przycinki.
PS: zamówiłem kolejną kartę pamięci, tym razem uhs-ii V90, zobaczymy czy to tutaj jest problem :P