Strona 46 z 52 PierwszyPierwszy ... 364445464748 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 515

Wątek: Canon EOS R6 Mark II

Domyślnie Odp: Canon EOS R6 Mark II

Cytat Zamieszczone przez Levon Zobacz posta
    Wiecie może czym jest spowodowany większy wewnętrzy hałas R6MII w porównaniu do R6? R6 jest bezgłośna, w R6MII ewidentnie coś w środku jakby szumi, a chyba nie ma tam wentylatora?
    Jest to dobrze zobrazowane na tym filmie: https://www.youtube.com/watch?v=sFdxWDhuBy4&t=764s
    Teraz na spokojnie popatrzyłem na ten fragment filmu co zalinkowałeś. Przy tym nagrywaniu dźwięku jakie wydaje body w R6II stabilizacja na obiektywie jest na ON, przy R6 na OFF. Przypadek? Nie sądzę

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Wracając jeszcze do kwestii "uceglenia" body przy aktualizacji to na grupie na FB 18.11.2025 r. pojawił się kolejny przypadek i analogiczne podejście Proclub, któremu zaczął jeszcze wtórować Canon Polska...

Mi się co prawda udało bez problemu zrobić aktualizację i ogólnie jestem bardzo zadowolony z aparatu, ale to jest po prostu jakaś kpina.
    No kpina.
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 22-11-2024 o 21:09

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Aż wziąłem pod obserwację swoją R6m2 - jest delikatny "szum" ... Wszystko działa jak należy, rób zdjęcia.
    Dzięki za sprawdzenie i dobrą radę, tak zrobię!

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Teraz na spokojnie popatrzyłem na ten fragment filmu co zalinkowałeś. Przy tym nagrywaniu dźwięku jakie wydaje body w R6II stabilizacja na obiektywie jest na ON, przy R6 na OFF. Przypadek? Nie sądzę ;
    Wiem, wiem, bo później poczytałem komentarze pod tym filmem i sam autor mówi, że nie ma to znaczenia tak w skrócie. Bo 1) tak samo się dzieje i bez podpiętego obiektywu więc nie ma znaczenia żadne ON/OFF, 2) Szum w R6 jest po prostu zwyczajnie mniej słyszalny przy takich samych ustawieniach więc znowu ON/OFF nie ma znaczenia.
    Normalnie tego nie słychać, chyba, że b. cichy pokój. Albo wystarczy przyłożyć ucho od lewej strony tam gdzie są gumki albo pod ekranem i jest słyszalne.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Nie ma żadnych wiatraków

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Levon Zobacz posta
    Dzięki za sprawdzenie i dobrą radę, tak zrobię!

Wiem, wiem, bo później poczytałem komentarze pod tym filmem i sam autor mówi, że nie ma to znaczenia tak w skrócie. Bo 1) tak samo się dzieje i bez podpiętego obiektywu więc nie ma znaczenia żadne ON/OFF, 2) Szum w R6 jest po prostu zwyczajnie mniej słyszalny przy takich samych ustawieniach więc znowu ON/OFF nie ma znaczenia.
    Normalnie tego nie słychać, chyba, że b. cichy pokój. Albo wystarczy przyłożyć ucho od lewej strony tam gdzie są gumki albo pod ekranem i jest słyszalne.
    Pewnie że nie ma znaczenia on/off bo stabilizacja musi utrzymać matrycę nieruchomo w jednej pozycji przy "off" w przeciwnym razie matryca będzie latać po korpusie tak jak po wyłączeniu zasilania.

Uzależniony Awatar Hubert Multana
    Miasto
    Kraków

Ma znaczenie. Jeśli obiektyw jest systemowy RF ze stabilizacja to po podpięciu go do body ze stabilizacja matrycy i przełączeniu obiektywu w tryb "IS OF" wyłączają się obie stabilizacje. W przypadku obiektywów RF i body z IS albo pracują obie na raz, albo w ogóle.
    Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9

https://www.youtube.com/@HubertMultana

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Hubert Multana Zobacz posta
    Ma znaczenie. Jeśli obiektyw jest systemowy RF ze stabilizacja to po podpięciu go do body ze stabilizacja matrycy i przełączeniu obiektywu w tryb "IS OF" wyłączają się obie stabilizacje. W przypadku obiektywów RF i body z IS albo pracują obie na raz, albo w ogóle.
    A właśnie że nie. Obraz nie jest stabilizowany ale stabilizacja matrycy pracuje nadal utrzymując ją nieruchomo. "Tester" powinien to wiedzieć.

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

No i na BF pojawił się w najniższej cenie dotychczas - w Media Expert przy zakupie na raty i z cashbackiem wychodzi trochę ponad 7700
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Widzę, że wszyscy obniżyli, ale ME sponsoruje 2 raty przy zakupie na 30 rat 0%.

Początki nałogu
    Miasto
    silesian

Domyślnie Re: Canon EOS R6 Mark II

czyzby mk III na horyzoncie?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Re: Canon EOS R6 Mark II

Cytat Zamieszczone przez g69 Zobacz posta
    czyzby mk III na horyzoncie?
    W/g różnych rumorsów ponoć Q1 2025.

p,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Strona 46 z 52 PierwszyPierwszy ... 364445464748 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów