Pokaż wyniki od 391 do 400 z 515

Wątek: Canon EOS R6 Mark II

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Domyślnie Odp: Canon EOS R6 Mark II

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    moim skromnym zdaniem zdaniem to oni kalibrują w kółko do wzorca znaczy obiektyw do wzorcowego korpusu który został skalibrowany innym wzorcowym obiektywem który został skalibrowany wzorcowym korpusem w centrali na europę wschodnią, a wzorcowy korpus centrali na europę wschodnią został skalibrowany wzorcowym obiektywm na centralę europejską który z kolei został skalibrowany wzorcowym korpusem z japonii - wszystkie te czynności mogą być oczywiście softwarowe - moje doswiadczenie mówi że serwis w przypadku realnych problemów z obiektywem "nic nie może" - może jedynie dokonac kalibracji na odległość 40 ogniskowych bo taką ma procedurę, a jak obietyw na 20 ogniskowych ma BF a na 60 FF to zwykle nic to nie da i niestety "nic nie mogą" - przypomina mi to stwierdzenie "nie mam wiedzy" które ktoś wypowiada żeby mądrzej brzmiało zamiast powiedzieć "nie wiem" bo to prawie jak powiedzieć "g.....o wiem" - zawsze mnie ciekawiło czy mają jakieś możliwości wykonania pomiaru niezależnego od tych "wzorców" może mają, a może nie mają

brzmi to wszystko absurdalnie, serwis powinien nareperować obiektyw wymieniając uszkodzone lub zużyte elementy i przeprowadzając kalibrację opatą na niezależnym pomiarze.
    Z takich powodów wielu Canonowców odpuszcza sobie serwis w Warszawie i posyła sprzęt do serwisu w Berlinie. Czas serwisu czasem krótszy a rezultaty lepsze.
    Ostatnio edytowane przez Bangi ; 03-10-2024 o 13:53 Powód: dubel
    R3 + RF85LDS

Uprawnienia umieszczania postów