Pokaż wyniki od 381 do 390 z 515

Wątek: Canon EOS R6 Mark II

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EOS R6 Mark II

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    Skoro nie miałeś w rękach mojego R7, to nie znasz życia

Wczoraj właśnie R7 wrócił z serwisu na Żytniej, gdzie dokonano kalibracji Dual Pixela odpowiedzialnego za ostrzenie, i... jest tak samo hoojowo, jak nie gorzej Ciągła tendencja do Back Focus z EF 100-400L II. Aparat ostrzy tak, że obiekt jest w najlepszym wypadku na przedniej granicy GO, czyli tam, gdzie obiektyw nie osiąga pełnej rozdzielczości.

Z Tamronem (który też wrócił z naprawy) R7 ostrzy lepiej, niż z e-Lką, ale gorzej, niż przed naprawą

IBIS z manualnymi obiektywami nie-Canona działa teraz jeszcze gorzej, niż działał.

Nie zamierzam zostawić suchej nitki ani na tym niedorobionym wynalazku, ani na serwisie.
    może wcześniej były robione jakieś korekcje Af tego 100-400L? ktoś go do czegoś (jakiegoś wzorca) ustawił? temat wzorca to temat epicki gdyby ktoś nie wiedział - nie wiem jak to działa na eLce canona, ale wiem jak działa na sigmie ART czyli słynnej optyce niezależnej - jeśli dockiem wprowadzę porawki do szkła to będzie ostrzyć ustawiając ostrość dual pikselem, a potem wprowadzi poprawkę ze szkła (tą ustawioną dockiem) i wyjdzie kiszka może z tą eLka jest podobnie?

mój R5 ostrzy ze 100-400L II doskonale - trza było brać R5, a nie wydziwiać z jakimś cropem, cropy nigdy się canonowi nie udawały .

wyślij im to w komplecie R7 i 100-400 może dojdą do jakiegoś ładu
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 02-10-2024 o 19:18
    EOS 3, 5D, R5

Uprawnienia umieszczania postów