Cytat Zamieszczone przez cybulski Zobacz posta
Kręcą filmy które przynoszą im oglądalność, bo z tego jest pieniądz.
Dlaczego przeszedłem, dlaczego się pożegnałem z systemem, który obiektyw lepszy, itp itd, same gówniane porównania. Ilu z nich naprawdę robi zdjęcia, większosc czasu kręcą testy tego i tamtego. To jakby mechanik mówił jak jeździć w rajdzie Paryż Dakar. Opinie mało warte, kiedyś oglądałem jakieś porównania ale one niewiele wnoszą do moje fotografii,po prostu. Nie trace już na to czasu i wszystkim polecam również.
Przykład, lubiany dpreview, ktoś widział tam jakieś sensowne zdjęcia robione przez głównych testerów? Testy kfiatka, oka, jakiś budynek z **** i niebo. Super pouczające.

--- Kolejny post ---

Testy przestałem czytać i oglądać po zakupie R. Dzięki tym wspaniałym testerom przez dwa lata nie zmieniałem 5dmk4 na R bo wg nich wszystkich był to krok w tył. Dwa lata !
Dobrze że w końcu wziąłem do ręki i pofociłem. G się znają i tyle
Cała prawda o testerach. Generalnie da się zauważyć, że testerzy dzielą się na takich, którzy potrafią w fotografię i tacy, którzy nie potrafią. Ten Jared Polin. Obejrzałem kilka jego filmów (z 4-5) i kurde szczerze mówiąc? Gość robi kiepskie zdjęcia, przynajmniej te co na filmach prezentował, może chciał pokazać jak najbardziej naturalne? Nie wiem. Ale z kolei Duade Paton (foci zwierzaki) robi bardzo fajne testy, tj nei skupia się na żadnych cyferkach tylko na własnych odczuciach i robi bardzo ładne zdjęcia. Takich pseudo testerów jak ten co przeniósł się na Sony, to się oglądać nie da. Tam nie ma konkretnych informacji tylko zwykłe lanie wody. Niestety są ludzie, którzy takich lubią i ten ma 100k subskrybcji :/