Pokaż wyniki od 151 do 160 z 515

Wątek: Canon EOS R6 Mark II

Widok wątkowy

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon EOS R6 Mark II

Cytat Zamieszczone przez mystek Zobacz posta
    Poczytałem sobie z ciekawości o EFCS i jego wadach: zdjęcia w ruchu, np ptaków + "bokeh distortion" - to akurat mogłaby być zaleta, a nie wada, jakby bokeh nie był taki jednostajny, tylko "coś się działo" w tle. Bo rozumiem - patrzyłem na zdjęcia przykładowe, to np bokeh na brzegach robi się taki zakręcający (swirly bokeh), albo pewnie jakieś inne wady. Jak ktoś potrzebuje piękne, rozmyte "mleczko" w tle. Pytanie czy w R6mk2 i R8 da się wyłączyć EFCS?

Edit: a nie, jednak bokeh niekiedy staje się np robiony na f1,2 jakby był na f1,4 wizualnie albo f1,8. W sensie taki bardziej "ostry" się robi, a nie kółeczka takie mięciutkie na rantach.
    Z tego co czytałem (do potwierdzenia w oficjalnych źródłach) gdzieś to w R8 masz zawsze EFCS bądź w pełni elektroniczną, w R6markII masz możliwości używania w pełni mechanicznej, EFCS, bądź w pełni elektronicznej.

W polskiej zaawansowanej instrukcji do Canon eos R8 w okolicach 306 strony są opisane tryby migawki i wymienione są dwa jak powyżej.

W polskiej zaawansowanej instrukcji do Canon eos R6 Mark II w okolicach 318 strony są odpowiednio opisane tryby migawki dla tego aparatu i wymieniono trzy (mechaniczna, EFCS, elektroniczna)
    Ostatnio edytowane przez robcio ; 10-07-2023 o 12:24

Uprawnienia umieszczania postów