http://canon.hazan.ys.pl/viewtopic.p...ghlight=#15609 (nie sprawdzałem)Zamieszczone przez Kubaman
oraz każdy czytnik (co polecam).
http://canon.hazan.ys.pl/viewtopic.p...ghlight=#15609 (nie sprawdzałem)Zamieszczone przez Kubaman
oraz każdy czytnik (co polecam).
dzięki Tomek, trochę skomplikowane :wink:
jeszcze jedno pytanie jeśli można, czy jest jakiś program, którym mozna zgrywać RAWy bezpośrednio z aparatu? Żaden soft mi ich nie widzi, a na razie czytnikas kupować nie chcę. Najlepiej jeszcze jak by był freeware![]()
Ten sam co wyzej - Total Commander z pluginem i zainstalowane sterowniki do 300D, czyta wszystkie pliki z aparatu w tym RAW a nie tylko JPG - traktuje aparat jak dysk wymienny (ale nie probowalem czy da sie wgrywac na aparat w ten sposob).Zamieszczone przez Kubaman
Dzięki,
niestety próbowałem i ten programik do rozpokowania mi nie działa![]()
Próbowałem też użyć 7Zip'a ale nie rozpoznaje formatu archiwum.
Ktoś próbował zastosować to rozwiązanie wcześniej ?
Total Commander Ci nie dziala? Archiwum? Instalka jest w exe-ku
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
e no nie...TC mi działa, nie mogę tylko rozpakować pliku tcwfx.7z tym programikiem 7z313.exe.Zamieszczone przez Pszczola
To znaczy tym programikiem, który ma niby się odkryć po rozpakowaniu 7z313.exe.
Zobacz do wątku, który podał wcześniej Tomek Goliński, na posta Justyny.
Jak na razie nie mam sposobu, żeby toto wypakować, tak jak pisaem 7Zip tego nie rozpoznaje.
[ Dodano: 13-11-2004 ]
poradziłem sobie choć nie do końca. Ściągnąłem cam2pc, bo widziałem, że kavoo tego uzywa. Zgrałem pliki do eosa i mogę w końcu zgrywać RAWy![]()
mam jednak pewien feler, po skończeniu kopiowania każdego pliku wyskakuje błąd. Pliki sa OK, widocznie program chce coś sprawdzic w aparacie (może suma kontrolna) i wywala błąd. Nic by mi to nie szkodziło, gdybym nie musiał siedzieć i klikać po każdym pliku ...
![]()