Page 7 of 47 FirstFirst ... 5678917 ... LastLast
Results 61 to 70 of 467

Thread: Viltrox wycofuje się z systemu Canona RF. Canon blokuje działania Viltroxa.

Pełne uzależnienie

Default Odp: Viltrox wycofuje się z systemu Canona RF. Canon blokuje działania Viltroxa.

Quote Originally Posted by zdebik View Post
    Testy na youtubie maja sie do rzeczywistości tak jak pasek w TVP.
    testy gazetowe też są niezłe - 15 obiektywów i wszystkie mają oceny 4.5 lub 5 - ktoś jeszcze wierzy w takie cuda

Pełne uzależnienie candar's Avatar

Default Re: Odp: Viltrox wycofuje się z systemu Canona RF. Canon blokuje działania Viltroxa.

Quote Originally Posted by mirror View Post
    testy gazetowe też są niezłe - 15 obiektywów i wszystkie mają oceny 4.5 lub 5 - ktoś jeszcze wierzy w takie cuda
    Najciekawsze są zawsze "testy" obecnych użytkowników danego obiektywu/puszki całkowicie rozbieżne z opiniami tych, którzy mieli/mają porównanie z konstrukcjami z innych systemów W podsumowaniu nie może zabraknąć nigdy słów: "kultowy" oraz "znakomita plastyka" A już najwięcej do powiedzenia mają osoby, które "macały" obiektyw/puszkę u znajomego
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Default Odp: Viltrox wycofuje się z systemu Canona RF. Canon blokuje działania Viltroxa.

Ja wolałbym mieć wybór niż go nie mieć.
    W cenie rf85l można pewnie kupić sigmy dn 20,35 i 85 1.4. Wszystkie o top jakości optycznej. Nie żadne podróbki chińskie.

Pełne uzależnienie Leon007's Avatar

Bo normalny człowiek, który jest lub może być klientem, woli mieć wybór i chce, żeby jego potencjalny dostawca czuł presję rynku. Wyboru nie chce mieć ktoś oślepiony przez marketing lub ma jakieś korzyści z niemania wyboru. Czyli tzw. gadżeciarz albo influencer (piękna nowomowa na płatnego klakiera ).
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Pełne uzależnienie

Miałem się rozstać z Canonem na dobre ale w komplecie z bezlusterkowym aparatem innej firmy dostałem przejściówkę na szkła EF więc eLki póki co zostają u mnie. Tyle że z punktu widzenia body innej firmy to kundle są a nie obiektywy

Pełne uzależnienie zdebik's Avatar

Quote Originally Posted by Leon007 View Post
    Bo normalny człowiek, który jest lub może być klientem, woli mieć wybór i chce, żeby jego potencjalny dostawca czuł presję rynku.
    Problemem są jak zwykle pieniądze. Jeśli ktoś zarabia aparatem to raczej kupuje elki. Reszta to wyższa szkoła druciarstwa.

Z reszta, jaki to problem kupić Sony i cieszyc się kundelkami za 1/3 ceny Soniacza.

Tylko jak długo Sony będzie produkować nowe szkła których nikt nie kupuje?

Pełne uzależnienie Leon007's Avatar

Ja nie neguję kupowania eLek, bo sam mam tylko takie plus wysokiej klasy Sigmę i Zeissy. Dziwiłem się tylko klaskaniu monopolistycznym bądź co bądź praktykom naszego ulubionego.
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Obertroll Kolekcjoner's Avatar

Quote Originally Posted by Leon007 View Post
    Ja nie neguję kupowania eLek, bo sam mam tylko takie plus wysokiej klasy Sigmę i Zeissy. Dziwiłem się tylko klaskaniu monopolistycznym bądź co bądź praktykom naszego ulubionego.
    A kto "klaszcze"?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec

Quote Originally Posted by robertskc7 View Post
    Czego? hmmmm wg testów na jutube gdzie porównuje się ef 1.2 do ef 1.8 wychodzi że one się praktycznie ostrością nie różnią. 1.2 słynie wręcz z żenująco niskiej rozdzielczości komy itp itd. Wg optyczne.pl to najgorsze szkło w stajni eL w absurdalnej cenie. Liczyłem że nowy 1.8 będzie chodź na podobnym poziomie. Praca jest porównywalna, tylko coś z obrazkiem nie tak i śledzeniem i plastyką... Oczywiście mowa o przedziale 1.8-2.8 bo później jest już ok. Od 5.6 nawet jest git. No cóż myślałem że będzie podobnie do RF 35 1.8 ale jednak nie jest.
    Wg. testów RF 16 mm 2.8 to kolejny super tani i super dobry wide a prawda jest zupełnie inna. Napis "Canon" nie oszuka fizyki-optyki, jedynie co to cyfrowe korekcje w body mogą "oszukiwać" klienta.

Pełne uzależnienie

Teraz jest taki nurt aby produkować słabe optycznie obiektywy i sprzedawać je za duże pieniądze a ich wady optyczne korygować w body. Canon nie jest jedynym wyznawcą nowego nurtu.

Page 7 of 47 FirstFirst ... 5678917 ... LastLast