Strona 6 z 47 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 467

Wątek: Viltrox wycofuje się z systemu Canona RF. Canon blokuje działania Viltroxa.

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Viltrox wycofuje się z systemu Canona RF. Canon blokuje działania Viltroxa.

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    wzorem pewnych kabareciarzy zrobimy grę: pijemy pięćdziesiątkę za każdym razem, gdy zobaczymy słowo "kundel" w dowolnej formie gramatycznej - wygrywa ten, kto dotrwa do 23:00.
    Słabo to widzę Szybko zacznie się ściemniać

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Forum C-B bawiąc uczy.
    Fakt. Czytając CB dowiadujemy się, że wszystko inne poza Jedynym Słusznym Systemem to "kundle"
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Viltrox wycofuje się z systemu Canona RF. Canon blokuje działania Viltroxa.

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Słabo to widzę Szybko zacznie się ściemniać

Fakt. Czytając CB dowiadujemy się, że wszystko inne poza Jedynym Słusznym Systemem to "kundle"
    Wystarczy w końcu przestać czytać CB

p,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Ja kupiłem RF 50 1.8 - to jest dopiero KUNDEL 8 letnia 50L z niesprawnym Afem zjada go na śniadanie. ODRADZAM!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Wiem, że to strasznie niewygodna informacja dla canoniarzy i najlepiej zamieść ją pod dywan, ale przecież można ogłosić kolejny sukces Canona, który tak nieugięcie stoi na straży cnoty swojego bagnetu RF ?

I jak tu skomentować fakt, że Canon się zamknął w sobie a Nikon się szeroko otwiera na zewnętrznych producentów ?
    Nie ma co komentować. Każda firma ma swoją strategię. Raczej trudne do zrozumienia jest to, że niektórzy nie chcą tego zaakceptować.
    Pomijam już że zawsze była taka sytuacja i nie jest to nic nowego. Jak ktoś tego nie akceptuje kupuje inne systemy i po problemie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Ale to zadziała tylko wtedy, kiedy się chce problemy rozwiązać Nie zawsze, jak widać, to jest celem.
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Bywalec
    Miasto
    far far away

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Ja kupiłem RF 50 1.8 - to jest dopiero KUNDEL 8 letnia 50L z niesprawnym Afem zjada go na śniadanie. ODRADZAM!
    Ja mam pytanie czego się spodziewałeś od obiektywu za 800 zł grubości dwóch paczek papierosów ? Gdzie optyka jest wielkości monety 5 zł kontra 8 letni słoik którego optyka była "top konstrukcją" swego czasu ? Weź porównaj z RF 50 mm 1.2 wtedy można rozmawiać .
    Ostatnio edytowane przez Ketchup ; 31-08-2022 o 14:39

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Jak to czego? Rasowości. Rodowód gwarantuje i zobowiązuje.
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Panowie, 50 1.8 nie ważne EF czy RF, to szkło dla amatora a nie kotleciarza.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez Ketchup Zobacz posta
    Ja mam pytanie czego się spodziewałeś od obiektywu za 800 zł grubości dwóch paczek papierosów ? Gdzie optyka jest wielkości monety 5 zł kontra 8 letni słoik którego optyka była "top konstrukcją" swego czasu ? Weź porównaj z RF 50 mm 1.2 wtedy można rozmawiać .
    Czego? hmmmm wg testów na jutube gdzie porównuje się ef 1.2 do ef 1.8 wychodzi że one się praktycznie ostrością nie różnią. 1.2 słynie wręcz z żenująco niskiej rozdzielczości komy itp itd. Wg optyczne.pl to najgorsze szkło w stajni eL w absurdalnej cenie. Liczyłem że nowy 1.8 będzie chodź na podobnym poziomie. Praca jest porównywalna,tylko coś z obrazkiem nie tak i śledzeniem i plastyką... Oczywiscie mowa o przedziale 1.8-2.8 bo później jest już ok. Od 5.6 nawet jest git. No cóż myślałem że będzie podobnie do RF 35 1.8 ale jednak nie jest.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Czego? hmmmm wg testów na jutube gdzie porównuje się ef 1.2 do ef 1.8 wychodzi że one się praktycznie ostrością nie różnią.
    Testy na youtubie maja sie do rzeczywistości tak jak pasek w TVP.

Strona 6 z 47 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów