Pokaż wyniki od 1 do 10 z 467

Wątek: Viltrox wycofuje się z systemu Canona RF. Canon blokuje działania Viltroxa.

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    far far away

Domyślnie Odp: Viltrox wycofuje się z systemu Canona RF. Canon blokuje działania Viltroxa.

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    fantastyczne szkło i jeszcze w tej cenie
    Mają problem z jakością dopiero 3 szt. była ostra na rogach, no i trochę mały ślimak AF co widać było z Z6, brak uszczelnień, ale lekkie - generalnie w tej cenie nie ma co wybrzydzać za stałym światłem. W Canonie brakuje mi takiego szkła.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: Viltrox wycofuje się z systemu Canona RF. Canon blokuje działania Viltroxa.

Cytat Zamieszczone przez Ketchup Zobacz posta
    Mają problem z jakością dopiero 3 szt. była ostra na rogach, no i trochę mały ślimak AF co widać było z Z6, brak uszczelnień, ale lekkie - generalnie w tej cenie nie ma co wybrzydzać za stałym światłem. W Canonie brakuje mi takiego szkła.
    koleżanka na koniach używa, wyniki świetne
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Trzeciego? Dwa już mam, po co mi kolejny Nikon?
    Nie wiem. Może wtedy będziesz mógł sprzedać znienawidzonego Canona i przestać się męczyć.
    Oczywiście, jako stary dziad (a teraz jeszcze dodatkowo "głupi" - napisałeś to między wierszami i nie bójmy się tego napisać wprost), dodatkowo "cienki i śliski" nie mam żadnego pojęcia i nie mam żadnych "podstaw" w użytkowaniu sprzętów, które przewinęły się przez moje łapki.

Za to wszyscy inni piszący tu na forum, którzy nigdy nie mieli w rękach tego, o czym piszą to doskonali fachowcy i profesjonaliści mający te właśnie "podstawy" bo... oglądali ten sprzęt w gablocie w sklepie za szybą i nawet filmik nakręcili z tego wydarzenia (fajny filmik , obejrzałem. Zainteresowani wiedzą o czym piszę). Cytując osobę z forum: "Podziwiam znawców gawędziarzy którzy podziwiają obiektywy RF na półkach sklepowych zamiast ich używać"
    Rozumiem że piszesz to o sobie? Tylko osoba która nie miała w ręku zestawu o którym pisałeś może wypisywać takie głupoty. Tyle że ta samokrytyka jest niepotrzebna - dostałeś już tutaj kilka razy baty od użytkowników w wątkach o szkłach - po prostu wiemy, że często wyrażasz opinie o sprzęcie którego nie używałeś. Nie musisz ciągle tego potwierdzać.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    często wyrażasz opinie o sprzęcie którego nie używałeś. Nie musisz ciągle tego potwierdzać.
    Żeby daleko nie szukać, kilka postów wyżej:

Tak, wiem. Pamiętam też jakość onego RF 24-240 mm f/4-6.3 IS USM opisywaną przykładami na forum
    https://www.canon-board.info/threads...=1#post1397261
    mydło z ciapkami na fotach przy f/4 https://www.canon-board.info/threads...=1#post1401074

Normalnie cud, miód, orzeszki
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Uprawnienia umieszczania postów