Strona 43 z 47 PierwszyPierwszy ... 334142434445 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 467

Wątek: Viltrox wycofuje się z systemu Canona RF. Canon blokuje działania Viltroxa.

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie Odp: Viltrox wycofuje się z systemu Canona RF. Canon blokuje działania Viltroxa.

No przecież dwie firmy muszą zrobić na tych obiektywach, a nie jedna, więc musi być odpowiednio drożej. Cudów nie ma. Tak to samo jest u Pentaxa, który również sprzedaje rebrandowane Tamrony – cena wyższa o kilka tysięcy.

Poza tym, jak już ktoś to zauważył, markowe nie może być tanie. ?
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Początki nałogu
    Miasto
    silesian

Domyślnie Odp: Viltrox wycofuje się z systemu Canona RF. Canon blokuje działania Viltroxa.

Widać,że ten Canon nie jest taki jednak drogi.. )

Pełne uzależnienie

ja aż takiego rebrandowania u naszej ulubuionej firmy nie widzę - może ktoć rzuci jakim przykładem farbowanego lisa z produktów naszej naszego ulubionego producenta

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Cytat Zamieszczone przez g69 Zobacz posta
    Widać,że ten Canon nie jest taki jednak drogi.. )
    Canon RF 15-35 mm F2.8 L IS USM za 11k zł to jak za darmo Piszemy o szkłach z f/2.8 i tu możemy wybrać pomiędzy Nikonem 17-28 f/2.8 za 6k zł i Nikonem Z 14-24mm f/2.8 S za 11k zł

Generalnie dobrze, bo dają kopniaka canonowi, który być może oprócz produkcji drogich L-ek zejdzie na ziemię i wypuści jasne szkła z f/2.8 o połowę tańsze na podobieństwo linii Sigmy - Contemporary. Bo w zasadzie tak można pozycjonować rebrandowane szkła Tamrona przez Nikona a szkła serii S-line nikona to zasadniczo odpowiednik właśnie serii L w canonie.
    Ostatnio edytowane przez candar ; 20-09-2022 o 13:00
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Początki nałogu
    Miasto
    silesian

Jak zwykle lubisz pomanipulowac... porownujesz 15-35 z 17-28.... jakis sens tego..? Nikonowski w cenie tego złego Canona a zakres krótszy...
    Ostatnio edytowane przez g69 ; 20-09-2022 o 13:40

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez bakulik Zobacz posta
    No przecież dwie firmy muszą zrobić na tych obiektywach, a nie jedna, więc musi być odpowiednio drożej. Cudów nie ma. Tak to samo jest u Pentaxa, który również sprzedaje rebrandowane Tamrony – cena wyższa o kilka tysięcy.

Poza tym, jak już ktoś to zauważył, markowe nie może być tanie. ������
    To co przedstawiasz to jest "internetowe" traktowanie sprawy.

Rebrandig to potwierdzenie że wyrób jest (projektowany, produkowany + jakość podzespołow/zakupów + system jakości + przygotowanie/wyposażenie serwisu + ...) zgodnie z systemem jakości firmy dającej "znak".
    Kontrole tego stanu odbywają okresowo i są tym szczegółowsze im ciaśniejszy rynek bo wpływa to na opinie klientow a więc zyski

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 20-09-2022 o 14:08
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Jak zwykle lubisz pomanipulowac... porownujesz 15-35 z 17-28.... jakis sens tego..? Nikonowski w cenie tego złego Canona a zakres krótszy...
    To pewnie tez napiszesz, że canona EF 20-35mm F/2.8 L mało kto używał, bo tańszy i "zakres krótszy" ? wszyscy kupowali wyłącznie EF 17-35 mm f/2.8L oraz EF 16-35mm f2.8L
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Początki nałogu
    Miasto
    silesian

no żle mi czytasz w myslach... ja w ogóle nie jestem jakims obrońca czy adwokatem jakiejś firmy,próbuje tylko uczciwie oceniać sytuacje i dobierac argumenty, na ile mi sie wydaje odpowiednie,ot wszytko bez żadnej misji.Nie popieram blokowania trzecich przez Canona,bo lepiej mieć wybór ,niż go nie mieć a monopol zawsze dla odbiorcy bedzie niekorzystny.Jednak skoro mają patenty na to, to ich sprawa. Ty napierasz w Canona jak jakis urażony maniak a dla przeciwwagi pokazujesz Nikona,a tam wcale lepiej nie jest. Finansowo na teraz Sony wychodzi najkorzystniej i tylko tyle mojej obserwacji. Ale jak ktos ma kupe szkieł EF, to dla niego Canon chocby z R6 jest świetna opcją moim zdaniem. Jak komuś C nie pasuje,to głosuje swoim portfelem i po jekach..

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

ja w ogóle nie jestem jakims obrońca czy adwokatem jakiejś firmy,próbuje tylko uczciwie oceniać sytuacje i dobierac argumenty, na ile mi sie wydaje odpowiednie,ot wszytko bez żadnej misji
    No to się z candarem nie dogadasz i nawet nie próbuj. Sorry, taki tu mamy klimat...
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    Sorry, taki tu mamy klimat...
    Pisze się "Sony, taki tu mamy klimat..."

Strona 43 z 47 PierwszyPierwszy ... 334142434445 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów