Pokaż wyniki od 1 do 10 z 467

Wątek: Viltrox wycofuje się z systemu Canona RF. Canon blokuje działania Viltroxa.

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: Viltrox wycofuje się z systemu Canona RF. Canon blokuje działania Viltroxa.

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta

A najlepiej niech napisze do Sigmy żeby zrobiła swój własny korpus najlepiej razem z Tamronem. A jak nie mają kasy na RND, niech odpalą projekt na kickstarterze - proste.
    ależ ależ maja

https://www.sigma-sklep.pl/sigma-fp-...y,3,4608,43245
    podobno już sprzedali 10 szt. tych aparatów ale ponieważ obiektywy od Canona nie pasują to nie ma więcej chętnych

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Ale czemu ? Trochę bawiłem się R i R6 i byłbym skłonny mieć taki setup. R6 jako body główne, R jako dodatkowe. R5/6 są już naprawdę dopracowane puszki. Tylko zwyczajnie (jak wielu klientów) spoglądam już uważniej na wydatki i taki setup w opcji RF z 3 obiektywami kosztowałby mnie minimum 50 tys. Analogiczny setup z zamiennikami Sigmy i Tamrona u konkurencji na S. kosztuje na szybko licząc ok. 40% mniej. Tylko tyle i aż tyle. Oczywiście Tamron 17-28 to nie RF 15-35, tak samo Sigma 85 DG DN nie będzie nigdy RF 85 L. Ale w żaden sposób nie można powiedzieć, że te szkła są dużo słabsze a i jak to się często mówi - klient różnicy nie zobaczy.
    nie do końca rozumiem
    przecież do systemu R możesz podpiąć stare eLki wiec taki setup przy dzisiejszych cenach systemu EF nie będzie już taki drogi
    a w EF masz chyba wszystko co potrzeba?
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 04-09-2022 o 13:45 Powód: zdublowane
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Uprawnienia umieszczania postów