Pokaż wyniki od 121 do 130 z 467

Wątek: Viltrox wycofuje się z systemu Canona RF. Canon blokuje działania Viltroxa.

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Viltrox wycofuje się z systemu Canona RF. Canon blokuje działania Viltroxa.

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Trzeba zrobić zdjęcie. Będzie miało tytuł "stare, lamentujące dziady".
    Kwintesencja kultury, dobrych manier i wiedzy w wykonaniu @tomfoot w całej okazałości.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    No to jeszcze słowo o kundlach. Czy obiektywy Leica z mocowaniem EF, ale bez AF i bez stabilizacji, za to za ogromne pieniądze, to też są kundle? Czy- swojego czasu- obiektywy firmy Angenieux to były kundle? Czy Voigtlaender to kundel? A może Kiron to był kundel? Z pewnością kundlami wszechczasów były obiektywy Tamrona z systemem Adaptall-2, które można było zapinać do czegokolwiek.

Mam obiektyw Tamron 100-400 z mocowaniem EF i jeżeli nie szło mi z nim idealnie, a często nie szło nawet dobrze, to nie winię za to Tamrona, lecz korpusy Canona, do których go podpinałem. Znane mi osoby mające ten obiektyw do Nikona bardzo chwalą współprace z korpusami i nie znajdują takich problemów, z jakimi ja się borykałem. Mając tego po dziurki w nosie kupiłem wreszcie używanego EF 100-400L II, bo nowego dalej bym olewał ciepłym moczem z racji jego absurdalnej ceny, 3-4x większej, niż Tamrona, przy jakości optycznej wcale go nie przebijającej w stopniu uzasadniającym tę cenę, o ile w ogóle.

To nie obiektywy niezależnych producentów są kundlami, lecz Canon je kundli odmawiając im pełnej i niezawodnej współpracy ze swoimi korpusami. Nie mylmy więc skutków z przyczynami.
    Dokładnie tak jak napisałeś! Mam wiele takich manualnych i kultowych cukiereczków jak Zeissy (Sonnar 135 mm itp) oraz np. Tokine AT-X Macro "Bokina" 90mm F2.5 https://phillipreeve.net/blog/tokina...m-12-5-review/

Czyżby moje już kultowe canony z mocowaniem FD jak np. FD 200 f/2.8 , referencyjny FD 50 mm f/1.4 i genialny FD 35-105mm f/3,5 https://www.mir.com.my/rb/photograph...ooms/50135.htm również były kundlami???

Odzywki niektórych osób w tej dyskusji nie tyle świadczą o braku kultury, ale o braku elementarnej wiedzy wiedzy fotograficznej. Niestety taki mamy klimat, że brak wiedzy jest w naszym kraju gloryfikowany.
    Ostatnio edytowane przez candar ; 04-09-2022 o 08:36
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów