Pokaż wyniki od 1 do 10 z 467

Wątek: Viltrox wycofuje się z systemu Canona RF. Canon blokuje działania Viltroxa.

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Domyślnie Odp: Viltrox wycofuje się z systemu Canona RF. Canon blokuje działania Viltroxa.

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Nieprawda. W systemie EOS DSLR był wybór np:

35mm z AF: 35/1.4 L, 35/1.4 L II, 35/2 IS, Sigma 35/1.4 A, Tamron 35/1.4 USD, Tamron 35/1.8 VC
    50mm z AF: 50/1.8, 50/1.8 STM, 50/1.4 USM, 50/1.2 L + Sigma 50/1.4 A + Sigma 50/1.4 HSM
    85mm z AF: 85/1.8 USM, 85/1.4 L IS, 85/1.2 L II + Sigma 85/1.4 A + Sigma 85/1.4 HSM + Tamron 85/1.8 VC (i jeszcze parę innych).

Firmowe i niefirmowe. Wybór jednak jakiś był.
    Pitolenie. Dalej wybór jest ten sam. Naganiałem się podczas urlopu z R + Sigma 150-600, na szczęście C. Mimo wszystko mam "łokieć tenisisty" ale za to teraz po podpięciu do R + przejściówka, Sigmy A 35/1.4, Sigmy A 85/1.4 czy EF 200mm L II f/2.8, wydaje mi się, że to małe i poręczne zestawy Ludzie - nie popadajmy w paranoję i nie wrzucajmy wszystkich fotografów i ich potrzeb do jedengo wora. Jakbym robił 3 sesje tygodniowo i z fotografii żył, to bym szukał dla mnie kompromisu między wagą, jakością i ceną. Jak ja robię 5-15 zdjęć tygodniowo, to wali mnie to, czy mam zestaw 30% lżejszy i 25% mniejszy. Mam swój kompromis jakości i ceny. Jak się kiedyś pojawią obiektywy firm trzecich do R, super. Jak nie - a co mnie to... Zatem każdemu w/g potrzeb. Szklarni EF w stanie sklepowym i cenie bardziej niż akceptowalnej jest na rynku wtórnym, jak to mawiają moi koledzy z Poznania, w pip i nazad. A piewcom teorii spiskowych, że kolejne body R będzie już tylko pracowało ze szkłami R... nie skończę zdania, admin patrzy...

Zatem nie - nie jest tak, że dla pewnego amatorskiego targetu, jak ja, jest tylko alternatywa R-wydmuszek za "grosze" czy R-elek za dwie nerki. Dziękuję za uwagę.
    Ostatnio edytowane przez Eberloth ; 02-09-2022 o 18:39
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Uprawnienia umieszczania postów