Strona 7 z 47 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 467

Wątek: Viltrox wycofuje się z systemu Canona RF. Canon blokuje działania Viltroxa.

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Viltrox wycofuje się z systemu Canona RF. Canon blokuje działania Viltroxa.

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Testy na youtubie maja sie do rzeczywistości tak jak pasek w TVP.
    testy gazetowe też są niezłe - 15 obiektywów i wszystkie mają oceny 4.5 lub 5 - ktoś jeszcze wierzy w takie cuda

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Re: Odp: Viltrox wycofuje się z systemu Canona RF. Canon blokuje działania Viltroxa.

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    testy gazetowe też są niezłe - 15 obiektywów i wszystkie mają oceny 4.5 lub 5 - ktoś jeszcze wierzy w takie cuda
    Najciekawsze są zawsze "testy" obecnych użytkowników danego obiektywu/puszki całkowicie rozbieżne z opiniami tych, którzy mieli/mają porównanie z konstrukcjami z innych systemów W podsumowaniu nie może zabraknąć nigdy słów: "kultowy" oraz "znakomita plastyka" A już najwięcej do powiedzenia mają osoby, które "macały" obiektyw/puszkę u znajomego
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Domyślnie Odp: Viltrox wycofuje się z systemu Canona RF. Canon blokuje działania Viltroxa.

Ja wolałbym mieć wybór niż go nie mieć.
    W cenie rf85l można pewnie kupić sigmy dn 20,35 i 85 1.4. Wszystkie o top jakości optycznej. Nie żadne podróbki chińskie.

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Bo normalny człowiek, który jest lub może być klientem, woli mieć wybór i chce, żeby jego potencjalny dostawca czuł presję rynku. Wyboru nie chce mieć ktoś oślepiony przez marketing lub ma jakieś korzyści z niemania wyboru. Czyli tzw. gadżeciarz albo influencer (piękna nowomowa na płatnego klakiera ).
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Pełne uzależnienie

Miałem się rozstać z Canonem na dobre ale w komplecie z bezlusterkowym aparatem innej firmy dostałem przejściówkę na szkła EF więc eLki póki co zostają u mnie. Tyle że z punktu widzenia body innej firmy to kundle są a nie obiektywy

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Bo normalny człowiek, który jest lub może być klientem, woli mieć wybór i chce, żeby jego potencjalny dostawca czuł presję rynku.
    Problemem są jak zwykle pieniądze. Jeśli ktoś zarabia aparatem to raczej kupuje elki. Reszta to wyższa szkoła druciarstwa.

Z reszta, jaki to problem kupić Sony i cieszyc się kundelkami za 1/3 ceny Soniacza.

Tylko jak długo Sony będzie produkować nowe szkła których nikt nie kupuje?

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Ja nie neguję kupowania eLek, bo sam mam tylko takie plus wysokiej klasy Sigmę i Zeissy. Dziwiłem się tylko klaskaniu monopolistycznym bądź co bądź praktykom naszego ulubionego.
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Ja nie neguję kupowania eLek, bo sam mam tylko takie plus wysokiej klasy Sigmę i Zeissy. Dziwiłem się tylko klaskaniu monopolistycznym bądź co bądź praktykom naszego ulubionego.
    A kto "klaszcze"?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    far far away

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Czego? hmmmm wg testów na jutube gdzie porównuje się ef 1.2 do ef 1.8 wychodzi że one się praktycznie ostrością nie różnią. 1.2 słynie wręcz z żenująco niskiej rozdzielczości komy itp itd. Wg optyczne.pl to najgorsze szkło w stajni eL w absurdalnej cenie. Liczyłem że nowy 1.8 będzie chodź na podobnym poziomie. Praca jest porównywalna, tylko coś z obrazkiem nie tak i śledzeniem i plastyką... Oczywiście mowa o przedziale 1.8-2.8 bo później jest już ok. Od 5.6 nawet jest git. No cóż myślałem że będzie podobnie do RF 35 1.8 ale jednak nie jest.
    Wg. testów RF 16 mm 2.8 to kolejny super tani i super dobry wide a prawda jest zupełnie inna. Napis "Canon" nie oszuka fizyki-optyki, jedynie co to cyfrowe korekcje w body mogą "oszukiwać" klienta.

Pełne uzależnienie

Teraz jest taki nurt aby produkować słabe optycznie obiektywy i sprzedawać je za duże pieniądze a ich wady optyczne korygować w body. Canon nie jest jedynym wyznawcą nowego nurtu.

Strona 7 z 47 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów