Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53

Wątek: Uzywane body 6 D, 5D Mark III co wybrać ?

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Uzywane body 6 D, 5D Mark III co wybrać ?

Cytat Zamieszczone przez lukasz980 Zobacz posta
    To teraz dylemat co wybrać 6d czy 6dmk2 ten drugi nowy kosztuje 5 tyś więc jak na nową puszkę to dobra cena, niestety słyszałem o 6dmk2 niezbyt dobre opinie. Jak myślicie?
    najlepsza puszka jaka w zyciu focilem. 6D2 mam na mysli

wszystko dziala jak nalezy. obsluga dokladnie taka jak jestem przyzwyczajony (zadnych pierd*w interfejsowych, zadnych eksperymentow z gladzikami czy kij wie czym), pelny zestaw uzytecznych dla mnie fiuczerow (gibany ekranik, znakomity AF w LV, swietny w celowniku, GPS, wifi), matryca co najmniej wystarczajaca do moich potrzeb.

nie twierdze, ze nie ma lepszych, ale dopoki Canon nie wypusci R-ki z GPS-em i stabilizowana matryca, 6D2 jest i bedzie moim podstawowym korpusem.

6D1 mialem uprzednio jako podstawowy korpus. pod wzgledem funkcjonalnyn 6D2 to spory krok naprzod (AF jest duuuuuuzo lepszy, a gibany ekranik daje sporo nowych mozliwosci), pod wzgledem jakosci obrazka IMHO ciutke lepiej ale nie jest to cos od czego uzaleznialbym wybor miedzy tymi korpusami
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 26-08-2022 o 16:26
    www albo tez flickr

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Do Akustyk. Mam prośbę, skoro fociłeś canonem 6D i 6D II to powiedz mi czy AF-S na centralnym punkcie jest lepszy w C 6DII, chodzi mi o precyzję, dokładność ostrzenia, takie tam BF czy FF.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Zygmuntowicz Zobacz posta
    Do Akustyk. Mam prośbę, skoro fociłeś canonem 6D i 6D II to powiedz mi czy AF-S na centralnym punkcie jest lepszy w C 6DII, chodzi mi o precyzję, dokładność ostrzenia, takie tam BF czy FF.
    lepszy jest. o ile to nie potrafie ci powiedziec. raz ze malo foce w AF-S w ogole (nawet w 6D2 gdzie to juz dziala) dwa ze 6D1 mialem dobrze ponad 5 lat temu. sorki
    www albo tez flickr

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów