Piszę tylko o moich wyłącznie subiektywnych odczuciach co do wielkości/wykonania 6D. U mnie 6D nie zagościł zbyt długo. Nie potrafiłem się z nim dogadać jeśli chodzi o AF. Jeśli kupisz 6D a masz 7D mark II z pewnością poczujesz to samo. Podejrzewam, że w 5D mark III AF jest o niebo lepszy niż w 6D. Z góry piszę, że nie wiem tego na pewno, bo akurat z 5d mark iii nie miałem do czynienia. Ja swoje 6d zamieniłem na 6d mark II. Na pytanie czy jestem zadowolony odpowiem, że oceniam to body na 7 w skali 1-10.
Nie miałem nigdy 7d w ręku, ale 6d wygląda wg mnie mega solidnie i jest świetne wykonanie. Raz mi spadł na skałę w górach z wysokości bioder i zero śladów uszkodzeń.
przejście z 7dmk2 na 6d to raczej skok w bok a na pewno nie do przodu. Miałem 6d z dwa lata niby fajny ale jakiś taki nie do końca pełnosprawnyZainwestuj w 6dmk2.
Ostatnio edytowane przez daris ; 22-01-2023 o 02:56
Canon 7D mk2, Sigma 10mm 2.8, Sigma A 18-35 1.8, Sigma 35 1.4, Canon EF 70-200 2.8L, Canon 580 EX II
W dzisiejszych czasach stare 6D broni się jeszcze jakością obrazka i ceną na rynku wtórnym, niczym więcej.
Mój 6D był ze mną w 10 krajach i mam z niego mnóstwo świetnych kadrów, wrazenia odpustowosci nigdy nie mialem, a wytyralem go nieraz i zniósł wszystko.
ja właśnie wczoraj wrzuciłem do paczkomatu moje 6D. Miałem go 8 lat, kupiony używany w Anglii, nie wiem ile ja nim zrobiłem, ale sprzedałem go przy przebiegu 31000 klatek ledwo. 1700zł się zwróciło, a dałem jakoś 800 albo 850 funtów za niego.
ja dokończę 7d i zamieniam na bezlusterkowca
Canon 7D mk2, Sigma 10mm 2.8, Sigma A 18-35 1.8, Sigma 35 1.4, Canon EF 70-200 2.8L, Canon 580 EX II
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Jeżeli chodzi o bezlusterkowca to kupiłbym adapter. Nie chcę innych szkieł bo te co mam bardzo lubię i całkowicie mi wystarczają do mojej amatorskiej fotografii. Lustra raczej nie kupię bo mam mix obiektywów i FF mi nie podejdzie. Zobaczymy, najpierw muszę wykończyć 7D a to może potrwać![]()