panowie, zerknijcie na daty..
panowie, zerknijcie na daty..
podłącze się pod wątek, może ktoś wie jak wyjąć matówkę z 50E?
no ja głupi lekko ją niechcący pośliniłem - nie pytajcie jak- i mam teraz takie maziaki i nie mogę ich usunąć. ani wodą destylowaną, ani ściereczką do optyki. więc... HELP!!
![]()
mimo ze temat stary... probowalem wyczyscic matowke w 40d-skonczylo sie na wymianie(choc teraz mam wersje D)... -reasumujac nie polecam samemu czyscic matowki
pozdrawiam
no a gdzie kupiłeś, za ile i jakie wrażenia?
i czy serio nikt nie miał takiego przypadku?
@schabu
patyczek kosmetyczny, zaczynamy od srodka, i krecimy spiralke czyli zataczajac coraz wieksze kregi wychodzimy poza matowke, spychajac wszystko poza nia
patyczek mozna wczesniej delikatnie opalic, aby jakies nitki z niego nie wypadaly
operacje powtorzyc do skutku, czesto zmieniajac patyczki na nowe.
poniewaz ciezko sie dostac w niektore miejsa matowki nie wyciagajac jej z aparatu patyczek mozna sobie na oko podzielic na 3 czesci i przelamac go w dwoch miejscach tworzac litere u, tak przygotowanym patyczkiem wszedzie sie dotrze
po tej operacji moja matowka znow byla jak nowa![]()
ja mam 40D i matówkę się łatwo wyciąga-za łatwojutro sprawdzę Twoją metodę i mam nadzieję, że smugi zejdą.
A jak juz, to co mozna zepsuc? Bo piszecie, ze lepiej nie ruszac. Co bedzie nie tak jak sie taka matowke za bardzo obruszy/poruszy/zepsuje?
no ja mam smugi jak patrze w wizjer. do tego można pewnie ją porysować.