Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Canon m100 - problem z nawiazaniem łącznosci z komórką (WI-FI nie łączy)

Mieszany widok

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon m100 - problem z nawiazaniem łącznosci z komórką (WI-FI nie łączy)

Ale to są normalne komunikaty...
    Telefon informuje, że podłączyłaś wifi do aparatu, ale nie ma internetu, no bo jak ma być skoro podłączasz telefon przez wifi do aparatu, to przecież aparat nie "dostarcza" do smartfona internetu, stąd taki komunikat. Też ma podobny jak łączę R ze smartfonem przez wifi i korzystam z Camera Connect, ale wszystko działa jak należy. Jeśli chcesz mieć równocześnie w telefonie internet, to musisz mieć włączoną w telefonie transmisję komórkową.

Miasto
    Barlinek

Domyślnie Odp: Canon m100 - problem z nawiazaniem łącznosci z komórką (WI-FI nie łączy)

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Ale to są normalne komunikaty...
    Telefon informuje, że podłączyłaś wifi do aparatu, ale nie ma internetu, no bo jak ma być skoro podłączasz telefon przez wifi do aparatu, to przecież aparat nie "dostarcza" do smartfona internetu, stąd taki komunikat. Też ma podobny jak łączę R ze smartfonem przez wifi i korzystam z Camera Connect, ale wszystko działa jak należy. Jeśli chcesz mieć równocześnie w telefonie internet, to musisz mieć włączoną w telefonie transmisję komórkową.
    Nie rozumiemy się - niczego nie zmienialam i działało mi z nowy telefonem. Nie chce miec internetu w komorce kiedy ściągam zdjęcia z aparatu:
    Kiedy wlaczam button Wifi w aparcie odrazu ide przelaczyc na wskazuajce aparat WI-FI, wybieram z listy aparatowe wi-fi w smartfonie i wtedy po przejsciu na aplikacje camera connect odrazu wyskakiwaly mi aktywne ikony, ze moge pobrac zdjecia. Teraz to WIFI - ten sposob nie dziala, rozumiesz? Tak jakby komorka nie akceptowala wi-fi ktore chce sie wyslac z aparatu, traktuje je jako wi-fi ktore przekaze dostep do swiata danych...

Nie wiem jak to wytlumaczyc jeszcze jasniej.
    Do tej pory powtarzam: łączyło mnie bez problemu i to szybko.

--- Kolejny post ---

nie rozumiem, BT = bluetooth? co znaczy w poczatkowej fazie - zalezy mi na polaczenie wi-fi, bluetooth tez ma problemy z komunikacją, szuka bezskutecznie. Dodam, ze nie jestem "noga" i potrafie wlaczyc bluetootha poprawnie.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów