Cały czas w podobnej cenie kupisz 16-35L/4.0is nikt nie zmusza do nowego RFa z plastiku.
Cały czas w podobnej cenie kupisz 16-35L/4.0is nikt nie zmusza do nowego RFa z plastiku.
rozchodzi sie o to, zeby do wydmuszki RP miec kombos dwoch malych i lekkich szkiel. ten ciemny jak d* RF 24-105 do spolki z 15-30 to zalatwiaja. 16-35/4 to jest z grubsza tyle ile ta dwojka razem. a jakosc optyczna tutaj, umowmy sie, nie jest glownym kryteriumani nawet trzeciorzednym
@akustyk nie narzekaj. Po przymknięciu do f/11 i korekcji beczki w LR, to na wiatraki szkło marzenie![]()
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
To w innym kraju tak może być. U Akustyka same linie proste w krajobrazie, napoci się w tym LR.![]()
Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
JaCzłowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
Konfucjusz
No i tu zaprzeczasz kanonom (nie canonom) fotografii. Dolne zdjęcie z horyzontem właściwie w połowie - czyli totalna kicha, a mnie się znacznie bardziej podoba niż górne. Ale ja chyba jakiś inny jestem..
Jak już tak zaczęliśmy zdjęcia pokazywać i dopiero początek wątku, to może tu zrobimy moderowaną alternatywę dla "Zdjęcia, którego już nie lubię"?
Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
JaCzłowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
Konfucjusz
Bez AF jest Laowa https://www.bhphotovideo.com/c/produ...35mm%7C17-28mm
No nie wiem, tak myślałem jak wyszedl RF 16/2.8, potem okazało się że przed korekta jest takie szersze prawie rybie oko, a po korekcie zachowuje kąty widzenia 16mm.