dziękuję za odp. chciałbym jeszcze zapytać o konkretne różnice np w ustawianiu ostrości między 6D > 5DmkII > R6. Czy są to różnice widoczne gołym okiem ? (Oczywiście potężną różnicą jest już sama ilość krzyżowych punktów między 6D a 5D). Chodzi mi głównie o sprawność AF - czy można jednoznacznie stwierdzić, który jest najsłabszy a który najmocniejszy z tej trójki. Wydaje mi się, że dla mojego arsenału najpewniejszym byłby 5D ale z racji jego absurdalnej ceny mam pewien opór. Z drugiej strony R6 kusi ale nie chciałbym żeby będąc na regatach okazało się, że np z Tamron 150-600 g2 nie chce się dogadywać tak jak się dogaduje z 6D (mk1). Niestety nie będę miał okazji sprawdzić aparatu w boju więc muszę albo zaryzykować (R6) albo iść na kompromis i kupić 5D który na pewno będzie lepszy i szybszy od 6d ale miałbym pewność, że dogada się z moją szklarnią. Jeszcze chciałbym poruszyć temat wizjera. Nie wyobrażam sobie pracy z tylnym ekranem - czy wizjer z R6 z powodzeniem może zastąpić wizjer optyczny? czy jest opóźnienie w stosunku do tego co się dzieje przed obiektywem. I czy jest opóźnienie od naciśnięcia spustu? Pytam o takie pierdoły bo są one dla mnie istotne. W przyszłym tygodniu będę testować - niestety tyko w sklepie, spróbuję wyciągnąć ile się da![]()