Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Wymiana Canon 6D na 5D mkIV lub R6 - fotografia sportowa - dylemat

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Wymiana Canon 6D na 5D mkIV lub R6 - fotografia sportowa - dylemat

właśnie sobie popatrzyłem na cenę nowego 5DmkIV, wg mnie nic już jej nie usprawiedliwia i serio nie wiem co może teraz przemawiać na jego korzyść. Chyba tylko jeśli ktoś ma wielkie łapska, to może body 5D lepiej się trzyma.
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Wymiana Canon 6D na 5D mkIV lub R6 - fotografia sportowa - dylemat

dziękuję za odp. chciałbym jeszcze zapytać o konkretne różnice np w ustawianiu ostrości między 6D > 5DmkII > R6. Czy są to różnice widoczne gołym okiem ? (Oczywiście potężną różnicą jest już sama ilość krzyżowych punktów między 6D a 5D). Chodzi mi głównie o sprawność AF - czy można jednoznacznie stwierdzić, który jest najsłabszy a który najmocniejszy z tej trójki. Wydaje mi się, że dla mojego arsenału najpewniejszym byłby 5D ale z racji jego absurdalnej ceny mam pewien opór. Z drugiej strony R6 kusi ale nie chciałbym żeby będąc na regatach okazało się, że np z Tamron 150-600 g2 nie chce się dogadywać tak jak się dogaduje z 6D (mk1). Niestety nie będę miał okazji sprawdzić aparatu w boju więc muszę albo zaryzykować (R6) albo iść na kompromis i kupić 5D który na pewno będzie lepszy i szybszy od 6d ale miałbym pewność, że dogada się z moją szklarnią. Jeszcze chciałbym poruszyć temat wizjera. Nie wyobrażam sobie pracy z tylnym ekranem - czy wizjer z R6 z powodzeniem może zastąpić wizjer optyczny? czy jest opóźnienie w stosunku do tego co się dzieje przed obiektywem. I czy jest opóźnienie od naciśnięcia spustu? Pytam o takie pierdoły bo są one dla mnie istotne. W przyszłym tygodniu będę testować - niestety tyko w sklepie, spróbuję wyciągnąć ile się da
    R6, 6D, 30D, Tamron 150-600 G2, Canon 70-200 2,8L, Canon 24-70 2,8L, Canon 85 1,8, Canon 50 1,8, Phottix Mitros+

Uprawnienia umieszczania postów