właśnie sobie popatrzyłem na cenę nowego 5DmkIV, wg mnie nic już jej nie usprawiedliwia i serio nie wiem co może teraz przemawiać na jego korzyść. Chyba tylko jeśli ktoś ma wielkie łapska, to może body 5D lepiej się trzyma.
właśnie sobie popatrzyłem na cenę nowego 5DmkIV, wg mnie nic już jej nie usprawiedliwia i serio nie wiem co może teraz przemawiać na jego korzyść. Chyba tylko jeśli ktoś ma wielkie łapska, to może body 5D lepiej się trzyma.
dziękuję za odp. chciałbym jeszcze zapytać o konkretne różnice np w ustawianiu ostrości między 6D > 5DmkII > R6. Czy są to różnice widoczne gołym okiem ? (Oczywiście potężną różnicą jest już sama ilość krzyżowych punktów między 6D a 5D). Chodzi mi głównie o sprawność AF - czy można jednoznacznie stwierdzić, który jest najsłabszy a który najmocniejszy z tej trójki. Wydaje mi się, że dla mojego arsenału najpewniejszym byłby 5D ale z racji jego absurdalnej ceny mam pewien opór. Z drugiej strony R6 kusi ale nie chciałbym żeby będąc na regatach okazało się, że np z Tamron 150-600 g2 nie chce się dogadywać tak jak się dogaduje z 6D (mk1). Niestety nie będę miał okazji sprawdzić aparatu w boju więc muszę albo zaryzykować (R6) albo iść na kompromis i kupić 5D który na pewno będzie lepszy i szybszy od 6d ale miałbym pewność, że dogada się z moją szklarnią. Jeszcze chciałbym poruszyć temat wizjera. Nie wyobrażam sobie pracy z tylnym ekranem - czy wizjer z R6 z powodzeniem może zastąpić wizjer optyczny? czy jest opóźnienie w stosunku do tego co się dzieje przed obiektywem. I czy jest opóźnienie od naciśnięcia spustu? Pytam o takie pierdoły bo są one dla mnie istotne. W przyszłym tygodniu będę testować - niestety tyko w sklepie, spróbuję wyciągnąć ile się da![]()
R6, 6D, 30D, Tamron 150-600 G2, Canon 70-200 2,8L, Canon 24-70 2,8L, Canon 85 1,8, Canon 50 1,8, Phottix Mitros+