Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Obiektywy RF marek trzecich

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Obiektywy RF marek trzecich

Mnie najbardziej odstrasza w tych tanich stałkach rf wysuwający się tubus i wizja zaciąganego brudu. Chociaż zastanawiałem się nad 85 rf, niby sporo dobrych opinii, ale też sporo takich recenzji na youtube, że poszedł zwrot i viltrox lepszy. Obecnie mam starą 85 USM, ale jak dla mnie to jest on dla mnie mocno przeciętny.
    Fotografia produktowa - www.artgeko.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie Odp: Obiektywy RF marek trzecich

Cytat Zamieszczone przez ArtGekoStudio Zobacz posta
    Mnie najbardziej odstrasza w tych tanich stałkach rf wysuwający się tubus i wizja zaciąganego brudu. Chociaż zastanawiałem się nad 85 rf, niby sporo dobrych opinii, ale też sporo takich recenzji na youtube, że poszedł zwrot i viltrox lepszy. Obecnie mam starą 85 USM, ale jak dla mnie to jest on dla mnie mocno przeciętny.
    Wszytko zależy do czego te szkła i jak intensywnie ich będziesz używał. Mi np 50L zassał piach a jest uszczelniony. RF 85 2.0 mam. Co prawda dopiero jeden ślub. Mega makro i ostra od 2.2 jak żadne inne moje szkło, więc dla mnie viltrox nie lepszy - bo nie ma macro. No i leciutkie jest Co do RF 50 1.8 to okolice pełnej dziury bez szału. Małe plastikowe, ale ujdzie od biedy. Szkoda że odstaje od 35 i 85, bo już bym je dawno miał.

Uprawnienia umieszczania postów