Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

@Pawel92 czym to zrobione??

Początki nałogu
    Miasto
    EU

iP13Pro w obudowie Sealife (https://www.sealife-cameras.com/spor...phone-housing/ )
    Ponoć IP14 wytrzymuje 30 minut na 6-ciu metrach. Kumpel wsadził IP12 pod wodę, zrobił filmik i dalej mu działa.
    Dodam jeszcze, iż już sobie dałem spokój ze smartfonami pod wodą i przeszedłem na GoPro w 100-tu procentach. Taki podwodny zestaw dla ubogiego.
    Ostatnio edytowane przez Pawel92 ; 18-07-2023 o 15:43
    Pozdrowienia,
    Paweł

Zdjęcia

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    iP13Pro w obudowie Sealife (https://www.sealife-cameras.com/spor...phone-housing/ )
    Ponoć IP14 wytrzymuje 30 minut na 6-ciu metrach. Kumpel wsadził IP12 pod wodę, zrobił filmik i dalej mu działa.
    Dodam jeszcze, iż już sobie dałem spokój ze smartfonami pod wodą i przeszedłem na GoPro w 100-tu procentach. Taki podwodny zestaw dla ubogiego.
    No właśnie też myślałem o GoPro, ale póki co męczę tego swojego olympusa. Przewiozłem go już na 25 metrów i żyje (choć nominalnie na 15 metrów). I nie chcę dodatkowej obudowy, chcę bez prezerwatywy

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Jednak wolałbym mieć dedykowanego kompakta do zdjęć podwodnych, gdybym się tym pasjonował.
    No właśnie.

Początki nałogu
    Miasto
    EU

Cytat Zamieszczone przez tomfoot;[URL="tel:1450921"
    1450921[/URL]]No właśnie też myślałem o GoPro, ale póki co męczę tego swojego olympusa. Przewiozłem go już na 25 metrów i żyje (choć nominalnie na 15 metrów). I nie chcę dodatkowej obudowy, chcę bez prezerwatywy ….
    Mój TG5 na 14-tu metrach zaczął wyświetlać czerwony trójkąt i „darł” się okrutnie.
    Poważna podwodna fotografia to jednak bardzo droga zabawa.
    Pozdrowienia,
    Paweł

Zdjęcia

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Mój TG5 na 14-tu metrach zaczął wyświetlać czerwony trójkąt i „darł” się okrutnie.
    Poważna podwodna fotografia to jednak bardzo droga zabawa.
    Jak schodziłem z włączonym, to też ostrzegał, że skończy jak Titan. Ale ktoś mi podpowiedział, żeby włączyć go dopiero gdy zejdę i nie robił problemów. Nie wiem od czego to zależy, ale wygląda że nie wiedział gdzie jest (w pliku było że na powierzchni). Widocznie go sztuczna inteligencja zawodzi, albo jak nie wie to stać go na więcej.

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Janie, film pokazujący możliwości S23 kontra aparat kompaktowy z spacerzoomem https://www.youtube.com/watch?v=HxqFXGRyyvw
    Chciałem napisać, że film jest na pewno zmanipulowany, ale widzę że już nie muszę.
    Nikon P1000 jest z 2018, prawda? A samsung z 2023? Zaiste, autostrada.
    Ostatnio edytowane przez tomfoot ; 18-07-2023 o 17:01

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Chciałem napisać, że film jest na pewno zmanipulowany, ale widzę że już nie muszę.
    Nikon P1000 jest z 2018, prawda? A samsung z 2023? Zaiste, autostrada.
    Jak widać autostrada jest dłuuuuuga S23 nadal goni kompakt z małą matrycą z 2018 roku, powiem więcej w 2024 roku nadal będzie gonił ... ten kompakt z 2018 roku, a te mitologiczne bezlusterkowce już dawno odjechały tą autostradą. karawana nie nadąża.
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 18-07-2023 o 18:18
    EOS 3, 5D, R5

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    Jak widać autostrada jest dłuuuuuga S23 nadal goni kompakt z małą matrycą z 2018 roku, powiem więcej w 2024 roku nadal będzie gonił ... ten kompakt z 2018 roku, a te mitologiczne bezlusterkowce już dawno odjechały tą autostradą. karawana nie nadąża.
    Jeżeli jest tak, jak słusznie powyżej zauważyłeś i zważywszy na to, co poniżej:

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Niespodzianka od menedżera Sony: Jakość obrazu smartfonów w 2024 r. przewyższy jakość bezlusterkowców
    Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Jeśli odpowedzialny za rozwój matryc w firmie która dominuje w tym segmencie i jest to biznesmen japoński to ja mu wierzę że za 2-3 lata jakość zdjęć ze smartfonów będzie lepsza od jakości zdjęć z bezlusterkowców.
    To spotkanie zarządu w pewnej japońskiej firmie w maju 2024 może wyglądać tak:

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Screenshot_20230718-182259_Samsung Internet.jpg
Wyświetleń:	45
Rozmiar:	454,8 KB
ID:	14050

Uprawnienia umieszczania postów