Pokaż wyniki od 901 do 910 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar Heldbaum
    Miasto
    Glasgow

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Ja się nie chcę wtrącać do decyzji administracji, ale jeśli Jan pisze, że "To droga w kierunku potralu kustoszy w muzeum technologii", to już samo to jest wystarczającym powodem, do przeniesienia dyskusji do Hyde parku. To zdanie padło po przeniesieniu, ale Jan wielokrotnie podkreślał, w różnej formie, że jesteśmy owymi "kustoszami muzeum", ponieważ nie chcemy przyjąć do wiadomości, że robienie zdjęć Samsungiem S22 i oglądanie ich na ekranie telewizora, to jest nowoczesna technologia, a fotografowanie aparatami, czy to cyfrowymi, czy analogowymi, jest jedynie próbą wskrzeszenia jakichś starożytnych "mumii".

Tylko że nie dostrzegł (i za Chiny ludowe nie dostrzeże) tego, że ta "nowoczesna technologia", to nie jest stricte technologia, mająca na celu osiągnięcie lepszych rezultatów, tylko zabiegi umożliwiające SPRZEDAŻ technologii dużo gorszej. Powiedziałbym - zrozum Janie - ale nie powiem, bo nie istnieje chyba rodzaj tłumaczenia, który nie zostałby na tych dziewięćdziesięciu paru stronach użyty, a Jan i tak nic nie zrozumiał.

Fotografia obliczeniowa to NIE jest nowoczesna technologia, tylko coś, co powstało, by robienie zdjęć telefonem było w ogóle MOŻLIWE. Krótko mówiąc, jest to proteza! Sztuczna noga, szklane oko, etc... A Jan konsekwentnie wierzy, że to jest "przyszłość" i tych, którzy wiedzą, jak wygląda prawda, nazywa "kustoszami w muzeum technologii".

I tu zwrócę się bezpośrednio do autora... Janie - Ten wątek NIE jest o "nowej technologii w fotografii"! To wątek o "technologii marketingu"! Dlatego większość go tak nieżyczliwie przyjmuje. Ja bym na twoim miejscu się cieszył, że tak czy inaczej, udało Ci się pobić rekord popularności. 93 strony! Chromol to, że większość owej dyskusji, to bzdury, albo że przeniesiono Cię do Hyde parku. Ważne, że mówią! Jesteś sławny!
    Ostatnio edytowane przez Heldbaum ; 19-11-2022 o 17:47
    http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia

Uprawnienia umieszczania postów