Czas kończyć aktywne działanie
Założyłem ten wątek .... i wciągnął mnie temat tak głęboko że postanowiłem "na sobie" sprawdzić jak to jest, wszedłem realnie w świat nowej technologii fotografowania zawartej w smartfonie.
Jest to technologia tworzenia zdjęcia daleko różna od tego co znamy, nasze doświadczenia i wiedza z fotografowania aparatmi są mało przydatne przy wnioskowaniu o stanie czy o rozwoju tej nowej technologii.
Myślę że w najbliższym czasie znacznie zwiększy się możliwość procesorów obliczeniowych co zmniejszy występowanie na zdjęciach artefaktów, znacząco poprawi na poziomie pikselowym ogólny wygląd zdjęć oraz poprawi szybkość i skuteczność AF.
Jest w wątku tochę merytorycznej informacji, ocen, są w tym wątku również moje zdjęcia z przygody ze smartfonem które można ściągnąć i samemu się nimi "pobawić", wyciągnąc własne wnioski/oceny.
Jeśli będą jakieś do mnie prośby lub bedą jakieś merytoryczne pytania (tutj lub na priv) na które będę znał odpowiedź to będę reagował/odpowiadał. Gdy ktoś zamieści własne doświadczenia, zdjęcia to chętnie wezmę udział w dyskusji.
No cóż zdaję sobie sprawę że może na tym portalu nie być dalszej merytorycznej dyskusji o smartfoto ale to oczywiście nie oznacza że w realnym świecie rozwój fotografii smartfonowej się zatrzyma i nie będzie dalej marginalizował klasycznej fotografii cyfrowej.
Świadczyć będzie jedynie o odstawaniu portalu od realnego świata.
jp