W 28 maja 2022 (#1)
Surprise statement from Sony manager: The image quality of smartphones will exceed that of mirrorless cameras in 2024
I założyłem ten wątek, zaciekawiony wszedłem w świat fotografii obliczeniowej i następnie wymieniłem stary smartfon na aktualnie (ponoć) najlepszy (raty 0% i inflacja pomogły podjąć tą decyzję), po około 2 tygodniach błądzenia/odkrywania napisałem wstępne podsumowanie (#522) i postanowiłem sprawdzić jak to wygląda na klasycznych moich wyjazdach, cała otoczka/logistyka okołozdjęciowa, świadomie pojechałem bez aparatu/obiektywów/statywu.
Wróciłem 5 dni temu, Jestem na etapie końcowym sprawdzania/porównywania/oceny.
I dzisiaj ukazała się 3 październik 2022
After Sony, also Qualcomm believes the smartphones Image Quality will soon surpass the classic system cameras
https://www.sonyalpharumors.com/afte...ystem-cameras/
Mówią o jakości zdjęć (z bezluster, aparatów systemowych) a więc o ostatnim bastione w którym aktualnie aparaty foto są zdecydowanie lepsze.
Samsung, Apple, Huawei bardzo energicznie wdrażają nowe technologie do smartfoto
Ucząc się porównywałem funkcje foto w smartfonie Samsunga produkcji 5 lat temu (leżał w szufladzie) i smartfonie z 2022, duży postęp w trybach, możliwościach, interfejsie użytkownika.
jp