Pokaż wyniki od 2 811 do 2 820 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Po co "strzępisz" klawiaturę nadaremno.
    Po prostu zrób takie zdjęcie aparatem i pokaż.

Jak nie chcesz zdjęcie tekstu to zrób zdjęcie księżyca z ręki ( to ta sama funkcja w S23U)

jp

PS
    Fotografia optyczna daje lepsze jakosciowo zdjęcia od fotografi obliczeniowej 2023.
    W większosci przypadków nie da się tej przewagi zobaczyć przy normalnie wykonywanych zdjeciach i przy obserwacji na domowych monitorach/wydrukach
    Są już jednak sytuacje zdjęciowe gdzie technologia fotografii obliczeniowej wraz AI daje lepsze reazultaty od fotografii optycznej
    Po co tłuczesz w klawiaturę, zamiast łbem w futrynę?

Mnie, a mam wrażenie, że także nas wszystkich, interesują wyłącznie dobre rezultaty bez względu na medium, na którym są prezentowane, a nie byle ujnia, która broni się tylko na niektórych mediach.

Różnica pomiędzy smartfonami a aparatami generalnie polega na tym, że aparaty są stworzone do robienia dobrych zdjęć, a metody uzyskiwania dobrych zdjęć często wymuszają użycie innych środków technicznym, np. statywów, ale celem jest zawsze dobre zdjęcie, a nie byle co, byle wyszło, byle było szybko, łatwo i przyjemnie, ale ujowo. Nie ma sensu licytowanie się na to, co można uzyskać którym sprzętem przy zdjęciach z ręki, bo efekt będzie przewidywalny, ale efekt ze smartfona jest i tak nieakceptowalny dla nas.

P.S.

Ilu już tu znalazłeś nuworyszy w te pędy zamieniających aparat na smartfona? Żadnego, czy jeszcze mniej? Bo mam wrażenie, że branża foto zaczyna odżywać dzięki Twoim wypocinom.

P.S. 2.

Jaskółki w locie mi sfotografuj tym pieprzonym smartfonem, a nie przewodnik turystyczny!
    Ostatnio edytowane przez atsf ; 16-07-2023 o 08:33
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Uprawnienia umieszczania postów