Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Heldbaum
    Miasto
    Glasgow

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta

Jest wręcz odwrotnie. W chwili kiedy można niemal dowolnie szerzyć dezinformację, gdzie za rogiem czeka potężne narzędzie jakim już jest AI za pomocą którego będzie pewnie możliwe wytworzenie niemal dowolnego newsa, fakty są na wagę złota. Im bardziej się nimi da manipulować tym będą bardziej cenne.
    Tylko jak rozpoznać, że mamy do czynienia z "cennym faktem", a nie z dezinformacją? Perfidia manipulacji polega właśnie na tym, że fałszywe informacje miesza się z faktami, zastępuje się jedne drugimi, a nawet stosuje kamuflaż! Zaryzykowałbym podejrzenie, że fakt, im bardziej wygląda autentycznie, tym bardziej należy się spodziewać, iż jeno udaje...
    Ostatnio edytowane przez Heldbaum ; 14-07-2023 o 23:06
    http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Cytat Zamieszczone przez Heldbaum Zobacz posta
    Tylko jak rozpoznać, że mamy do czynienia z "cennym faktem", a nie z dezinformacją? Perfidia manipulacji polega właśnie na tym, że fałszywe informacje miesza się z faktami, zastępuje się jedne drugimi, a nawet stosuje kamuflaż! Zaryzykowałbym podejrzenie, że fakt, im bardziej wygląda autentycznie, tym bardziej należy się spodziewać, iż jeno udaje...
    No tak ale to jakby z definicji podwyższa wartość owych faktów .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów