Strona 275 z 296 PierwszyPierwszy ... 175225265273274275276277285 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 741 do 2 750 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Cytat Zamieszczone przez Mamrot Zobacz posta
    Zaczynam podejrzewać, że twój telewizor 4K też ma ekran obliczeniowy i dorabia piksele, których ja na normalnym ekranie nie widzę.
    To nie tyle "ekran" co potężne procki do obróbki i poprawiania obrazu. TV to ciekawy przykład jak z g... można ulepić całkiem strawną papkę....

Cytat Zamieszczone przez Heldbaum Zobacz posta
    A administratorzy jeszcze to popierają i atakują tych, którzy z rozpaczy zaczynają wyrywać sobie włosy z głowy.
    A można dostać przykłady tych "ataków"?

Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, że wtedy zostaniesz praktycznie sam.
    Ależ dlaczegóż? Czyżbyś sugerował że jak stąd odejdziesz to forum upadnie ?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Heldbaum
    Miasto
    Glasgow

W życiu nie zasugerowałbym niczego takiego. Nie wkładaj w moje usta słów, których nie powiedziałem. Odbiję piłeczkę i zapytam - Pokaż mi, w którym miejscu powiedziałem (zagroziłem), że JA zamierzam odejść? Bo póki co, to życzenie takie wyraził Jan P. Ja nie przypominam sobie, żebym się gdzieś wybierał.

Zresztą jak może "upaść" coś, co już tak głęboko upadło?
    http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

W życiu nie zasugerowałbym niczego takiego. Nie wkładaj w moje usta słów, których nie powiedziałem. Odbiję piłeczkę i zapytam - Pokaż mi, w którym miejscu powiedziałem (zagroziłem), że JA zamierzam odejść? Bo póki co, to życzenie takie wyraził Jan P. Ja nie przypominam sobie, żebym się gdzieś wybierał.
    Pozostaje tylko jedno. Dać stąd nogę...
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Po co tak filozofujecie z tymi smartfonem? Po co w ogóle smartfon i jakieś obiektywy? Po co fotografia w ogóle? Zachowujecie się tak jakbyście zbudowali samochód, ale zamiast korzystać z jego silnika zaprzęgali konie żeby jechał. Jest ta sztuczna inteligencja generująca obrazy więc wydajecie jej komendę "zrób mi obraz Celiny na plaży na Malediwach" i tyle. Dostajecie gotowy obraz Celinki. Korekta? "Celinka ma mieć wymiary 92-60-92 i niech jej znikną te zmarszczki z dzioba". Praca w studio? Na kij komu studio? Przychodzi Janusz i Grażyna po weselu i mówią, że chcą zdjęcia, to wydajecie komendę "daj mi reportaż ze ślubu Janusza i Grażyny, uwzględnij w nim ciocię Teodozję i resztę rodziny, ale skasuj wuja Leona bo go nie chcemy, całość ma składać się z 45 ujęć" i dostajecie gotowy reportaż. A wy jakieś opowieści o tym, co może smartfon. Jedziecie autostradą, a zachowujecie przyzwyczajenia z drogi gminnej. Istotą obrazowania z wykorzystaniem AI jest maksymalne uproszczenie procesu, eliminacja ułomnych narzędzi i ułomnych operatorów, a w efekcie generowanie marzeń w postaci gotowego obrazu. I do tego smartfon może być póki co potrzebny jako komunikator transferujący ułomny język ludzki na doskonały kod binarny.

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Nie zgadzam się na kasowanie Leona.
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Nie zgadzam się na kasowanie Leona.
    Bardzo ważny głos w tej dyskusji! Zgodnie z unijną dyrektywą przeciwdziałającą wykluczeniom społecznym na producentów oprogramowania AI nałożony zostanie obowiązek udostępnienia skasowanemu Leonowi plików do modyfikacji. Dzięki temu Leon będzie nawet mógł zastąpić w reportażu pana młodego, jeżeli będzie miał takie życzenie, gdy poczuje się wykluczony. Wówczas w ramach procedury odwoławczej TSUE nakaże wprowadzenie Leona bezpośrednio do plików video dokumentujących noc poślubną, które wcześniej rezerwowane były tylko dla bezpośrednich beneficjentów reportażu. Będą na to nawet odpowiednie dotacje.

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

W konsekwencji, po akcjach protestacyjnych i przeprowadzeniu konsultacji, w kolejnych wersjach AI Leon będzie umieszczany domyślnie w tych wszystkich miejscach, z dostępną opcją ewentualnego usunięcia wyżej wzmiankowanego.
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    W konsekwencji, po akcjach protestacyjnych i przeprowadzeniu konsultacji, w kolejnych wersjach AI Leon będzie umieszczany domyślnie w tych wszystkich miejscach, z dostępną opcją ewentualnego usunięcia wyżej wzmiankowanego.
    Podobno nawet Samsung S25 ultra ma w efekcie przyjąć nazwę Samsung Leon. a w wersji limitowanej Samsung Leon 007, którego premiera zsynchronizowana będzie z premierą XXXIX odcinka serii. Mam nadzieję, że to wynagrodzi Tobie popełnione faux pas.
    Ostatnio edytowane przez tomfoot ; 03-07-2023 o 09:26

Uzależniony Awatar Heldbaum
    Miasto
    Glasgow

Ja tylko przypomnę, że w przytoczonym przez kolegę Kolekcjonera cytacie, zasugerowałem jedynie "by dać stąd nogę". Między taką sugestią, a deklarowaniem opuszczenia forum przeze mnie, jest jednak spora różnica, której @Kolekcjoner albo nie widzi, albo celowo manipuluje moimi wypowiedziami.

I też uważam, że Leona nie można usuwać. To zawodowiec.
    http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

@Heldbaum nawet gdybyś dał stąd nogę z jakichkolwiek pobudek, to przy aktualnym (na dzień 03.07.2023) stanie AI nie martw się - forum wygeneruje sobie całkiem identycznego Heldbauma.

Strona 275 z 296 PierwszyPierwszy ... 175225265273274275276277285 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów