Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Heldbaum
    Miasto
    Glasgow

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Skoro może istnieć taki absurd, jak "optyka obliczeniowa", to może isnieć wszystko...

JP po prostu usiłuje dodać do tego marketingowego bełkotu, trochę pieprzu, w postaci tudnych słów. Szkoda tylko, że wybrał sobie słowa "za trudne", bo najwyraźniej sam, kompletnie nie rozumie ich znaczenia. Tak jak z tą wielokrotnie cytowaną "brzytwą Ockhama".

I nie jestem tu wcale złośliwy, ani nikogo nie obrażam, tylko stwierdzam fakt.

To raczej JP nas obraża, sądząc, że jak przeczytamy takie słowa, jak "koegzystencja", to padniemy przed tymi bredniami na kolana.
    http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    A co powie londyńczyk gdy na kilka dni musi być warszawiakiem ?
    Ja widzę trochę inną analogię. Zarówno londyńczyk jak i warszawianin przesiadając się na hulajnogę, nie będą mieli problemu z obsługą (tu wyższość smartfona).
    Do obsługi samochodu (aparatu) faktycznie potrzeba czasu na przyzwyczajenie, ale hulajnoga nad samochodem ma przewagę tylko w marginalnym zakresie.

Cytat Zamieszczone przez Heldbaum Zobacz posta
    Skoro może istnieć taki absurd, jak "optyka obliczeniowa", to może isnieć wszystko...
    Muszę cię zmartwić, ale istnieje.
    To, że Janowi mylą się systemy walutowe i nie ma obecnie racjonalnego zastosowania w zakresie światła widzialnego to inna sprawa.
    Skoro rosyjski bloger którego bezrefleksyjnie cytuje kolega Jan twierdzi, że ma zastosowanie, to znaczy, że jego zdanim ma.
    Skoro fakty przeczą teorii, to tym gorzej dla faktów.

Optyka obliczeniowa to kalka z języka angielskiego, lepsze moim zdaniem byłoby obrazowanie obliczeniowe, ale to z kolei pasuje również do tego co robią smartfony.
    Ma zastosowanie w astonami i medycynie, gdzie mamy odczynienia z falami które wymagają innych instrumentów,
    innych środków obrazowania niż optyka konwencjonalna.
    Ostatnio edytowane przez Mamrot ; 15-06-2023 o 11:03

Uprawnienia umieszczania postów