Pokaż wyniki od 2 521 do 2 530 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Techologia obliczeniowa powstała właśnie poto by z "gorszych" matrc (i obiektywów) uzyskać takiej samej jakości zdjęcia jak w fotografii optycznej poprzez stacking z wielu matryc naraz, skoplikowane algorytmy obliczeniowe i przy dużym współudziale AI.
    Jest obszar gdzie już teraz się to udało. A rozwój matryc smartfonowych i rozwój procesorów "fotograficznych" jest imponujacy.
    Te dwa ostatnie czynniki nie decydują o eliminowaniu z użytku sprzętu foto przez smartfony. Jest zupełnie odwrotnie. Co innego tutaj jest kluczowe.

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Część z nas pamięta czasy, gdy funkcję matrycy pełnił film kupowany wg uznania. Można go było założyć do dowolnego aparatu.
    Po jakiego diabła produkowano różne aparaty?
    Krajobrazowa Velvia naświetlała się tak samo w Smienie jak i w EOS 1. Ludzie kupowali jednak różny sprzęt wykładając niekiedy potężną kasę ze względu na funkcje tego sprzętu, ergonomię, jakość szkieł, niezawodność. Ten aspekt pozostał. Smartfon to taka Smiena, która nawet jeśli w pewnych warunkach zarejestruje obrazek zbliżony do tego co EOS 1 na tym samym filmie, to pozostanie Smieną pod każdym innym względem.
    Powiem więcej nawet - w pewnych aspektach działalności foto ergonomia sprzętu znaczy więcej niż jakość tego co z niego wychodzi. Zresztą jest też odwrotnie. Na nic jedynka z szafą eLek jak ich nie masz w chwili kiedy jest coś naprawdę wartego zarejestrowania.

Cytat Zamieszczone przez Heldbaum Zobacz posta
    Oszaleli? W sytuacji, kiedy ludzie przestają to g... kupować, oni chcą inwestować w tą przestarzałą technologię? Jednak niektórzy, to mają moc przekonywania...
    Myślę że doskonale wiedzą co robią.

Do wszystkich!
    Jeszcze raz uprzejmie proszę o powstrzymanie się od złośliwości i uwag ad personam!
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 13-06-2023 o 01:47
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów