Dla mnie sprawa jest jasna. Administracja dba wyłącznie o to, żeby Janowi P nikt nie przeszkadzał w realizowaniu jego zlecenia. Dlatego jemu wolno nas prowokować, a gdy my się irytujemy, dostajemy po tyłku? Ja dostałem już drugie upomnienie, właściwie za nic.
Wymaganie od ludzi, żeby nie reagowali na prowokacje, jest po prostu nieuczciwe. Są tylko dwie możliwości. Albo administracja tego nie widzi, albo przedstawiciele wiadomej firmy skontaktowali się z administracją i ta ma zwyczajnie związane ręce.
Gdyby było inaczej, to ten wątek byłby zamknięty już dawno. Znam forum, na którym wątki typu "rozważania o możliwościach smartfona, czy sztucznej inteligencji", są z marszu usuwane. Bo tam ludzie zdają sobie sprawę, że to jest trolling i prowadzić może tylko do kłótni, z "rozwaleniem" forum włącznie. A tu, zastawiacie się "wolnością wypowiedzi". Tylko czyich wypowiedzi???
Ponieważ mój poprzedni post został usunięty, więc zamieszczę go jeszcze raz (chyba mogę?), tylko BEZ FRAGMENTÓW, którym można by było zarzucić, że są "hejtem". Bo jeśli to jest dyskusja, to mam prawo wyrazić swoje zdanie. Tym bardziej, że zdanie to podziela wiele osób tutaj.
JP, Ja i większość kolegów ma dość twojego uporczywego i konsekwentnego okazywania braku szacunku do większości użytkowników. Cały czas używasz słowa "fotografia", pomimo że o fotografii w ogóle nie mówisz. Definicja "Fotoamatora" też była tu omawiana wielokrotnie, ale to bez sensu.
Tobie NIE CHODZI o ustalenie, co jest fotografią, a co nie, ani o ustalenie, kto to jest fotoamator, i jaka jest jego definicja. Ty po prostu UPRAWIASZ SWÓJ TROLLING i desperacko próbujesz podtrzymać tą beznadziejną dyskusję, co do tej pory świetnie Ci się udaje. Za wszelką cenę musisz reklamować ten telefon i nic innego się nie liczy.
Gdyby rzeczywiście chodziło Ci o ustalenie pewnych rzeczy, a nie o posłuszne wypełnianie woli zleceniodawcy, to REAGOWAŁBYŚ na wszystkie rzeczowe argumenty, które wysuwamy. Ale Ty NIE REAGUJESZ, bo po prostu nie masz ŻADNYCH swoich argumentów. Nie pokazujesz żadnych zdjęć (o co wielokrotnie Cię proszono), cytujesz tylko w kółko materiały, których nie jesteś autorem.
Trolling właśnie na tym polega. Na ignorowaniu rzeczowej dyskusji, na podtrzymywaniu jej za cenę nawet najgłupszych wypowiedzi, na cytowaniu ulotek marketingowych (jak się już nie ma co powiedzieć) i na konsekwentnym oskarżaniu wszystkich, którzy nie łykają tego kitu, o hejt.
Mówiłem to już ze sto razy, ale powtórzę. Twoje zachowanie, twój trolling i to, że traktujesz użytkowników forum, jak głupków (co niejednokrotnie, literalnie wyrażałeś), jest tak naganne, że WSZYSCY powinni się od Ciebie odwrócić!
Tyle, że Tobie to wisi. Twoje pierwsze przykazanie, od "boga" szefa samsunga, czy innej korporacji, to "udawać, że się nie słyszy" i spokojnie dalej cytować ich propagandę".
Do wszystkich Kolegów (nie wiem, czy mamy Koleżanki) mam apel. Skończmy z tym, bo JEDYNE, co nam przynosi ten wątek, to kłótnie i rozdrażnienie wszystkich. I gubimy w tym to, co jest najważniejsze. To, po co tu jesteśmy. I w ogóle uważam, że dawno należało ten wątek zamknąć. Nie powoływałbym się na "wolność wypowiedzi", bo trolle używają tego argumentu, jako perfidnej broni. Kierowałbym się raczej dobrem atmosfery na forum, która, od kiedy istnieje ów wątek, znacznie się pogorszyła...