Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    i zwierzęta na safari, a czekaj to nie ten wątek
    A da się robić tradycyjnym aparatem zdjęcia i filmy pod wodą? No nie da się a smartfonem można bez problemu. Raz, że wiele wytrzymuje niezbyt głębokie zanurzenie a dwa, są odpowiednie wodoszczelne etui. Sam takiego używałem, gdy na jeden z wyjazdów zapomniałem (a właściwie pomyliłem) zabrać obudowy wodoszczelnej do kamerki sportowej. Ile osób jeździ na safari a ile robi zdjęcia podwodne (chociażby podczas snoorkelingu)? No właśnie. Smartfonem z dobrym tele od biedy ustrzelisz w przyzwoitej jakości odległe zwierzę a aparatu nie dostosujesz do zdjęć podwodnych. Musisz kupić drugi, dedykowany.

Co ja piszę o zdjęciach podwodnych! Zwykła zabawa w aquaparku to już mission impossible dla aparatu.

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez Zephyr Zobacz posta
    A da się robić tradycyjnym aparatem zdjęcia i filmy pod wodą? No nie da się a smartfonem można bez problemu. Raz, że wiele wytrzymuje niezbyt głębokie zanurzenie a dwa, są odpowiednie wodoszczelne etui. Sam takiego używałem, gdy na jeden z wyjazdów zapomniałem (a właściwie pomyliłem) zabrać obudowy wodoszczelnej do kamerki sportowej. Ile osób jeździ na safari a ile robi zdjęcia podwodne (chociażby podczas snoorkelingu)? No właśnie. Smartfonem z dobrym tele od biedy ustrzelisz w przyzwoitej jakości odległe zwierzę a aparatu nie dostosujesz do zdjęć podwodnych. Musisz kupić drugi, dedykowany.

Co ja piszę o zdjęciach podwodnych! Zwykła zabawa w aquaparku to już mission impossible dla aparatu.
    Opie! Zdjęcia podwodne robiono aparatami jak jeszcze nie tylko smartfonów na świecie nie było, ale nawet ciebie!
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Początki nałogu
    Miasto
    EU

Cytat Zamieszczone przez Zephyr;[URL="tel:1448536"
    1448536[/URL]]A da się robić tradycyjnym aparatem zdjęcia i filmy pod wodą? No nie da się a smartfonem można bez problemu. Raz, że wiele wytrzymuje niezbyt głębokie zanurzenie a dwa, są odpowiednie wodoszczelne etui. Sam takiego używałem, gdy na jeden z wyjazdów zapomniałem (a właściwie pomyliłem) zabrać obudowy wodoszczelnej do kamerki sportowej. Ile osób jeździ na safari a ile robi zdjęcia podwodne (chociażby podczas snoorkelingu)? No właśnie. Smartfonem z dobrym tele od biedy ustrzelisz w przyzwoitej jakości odległe zwierzę a aparatu nie dostosujesz do zdjęć podwodnych. Musisz kupić drugi, dedykowany.

Poważną podwodną fotografię robi się tylko aparatami.
    Pozdrowienia,
    Paweł

Zdjęcia

Uprawnienia umieszczania postów