Cytat Zamieszczone przez cybulski Zobacz posta
Rozwiązanie z synology stosuje wiele lat. Zastosowałem pierwszy raz to u Żony, bo ona większość fonem od co najmniej 10 lat, a ona zawsze chciała mieć zdjęcia z fona na kompie bez pitolenia, nawet gdy jest za granicą dłuższy czas, chmura icloud dla niej nie była rozwiązaniem ani googla, zdjęcia, video, zdjęcia live, masa tego u niej. Na dyskach raid w domu mamy 16TB z czego wolne już tylko 2. Nie wchodzi w grę żadne ręczne rozwiązanie, za dużo ręcznej roboty i zmian przyzwyczajeń. Zresztą kilka telefonów, Apple, tablety, telefony z androidem. To wszystko spływa jednym mechanizmem z synology na serwer domowy. W robocie też mamy na tym rozwiązanie do pracy zespołowej a więc rozwiązanie ujednolicone na kompach dla wielu osób.
Archiwizacja jest problemem do rozwiązania. W A7R3 są 2 karty, na wyjazd zabierałem 2 komplety, co załatwia sprawę bezpieczeństwa
Pliki RAW smartfona są bardzo duże, jak jestem cały dzień poza WiFi i poza UE to praktycznie klapa z chmurą a też bywa że są noclegi gdzie WiFi jest bardzo wolne.
Bezprzewodowe ssd w plecaku ?

jp