Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Mieszany widok

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Nie podzielam fascynacji JP smartfonami. Ale nie zgadzam się na odmawianie mu prawa do przedstawiania swoich poglądów. JP nie przekonał tu prawie nikogo do zamiany aparatu na smartfon. Ostatnio to już nawet tego tu nie próbuje, po prostu pisze co dany smartfon robi. Doskonale wiecie, że Wy JP nie przekonacie do tego, by nie używał telefonu. Ba, część z Was (ja też) używa w pewnym zakresie tego narzędzia. Nie rozumiem po co dalej jest ciągnięty ten wątek. Nie podobają mi się próby ośmieszania JP. Każdy jest tu nieprawdopodobnie okopany na swoich stanowiskach i liczenie na jakąkolwiek zmianę jest nierealne. Więc co tu robicie, tzn po co tu piszecie?
    (jesteśmy w większości, poznęcajmy się nad słabszym, zniszczmy go?)
    Nie piszę tego jako MOD, ale jako wieloletni user tego forum - w pełni się z tym zgadzam.
    Dodam, że dla mnie możliwość fotografowania smartfonem jest świetnym uzupełnieniem aparatu. Dla mnie, smartfon raczej nigdy nie zastąpi aparatu, ale szanuję odmienne zdanie.

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Nie piszę tego jako MOD, ale jako wieloletni user tego forum - w pełni się z tym zgadzam.
    Dodam, że dla mnie możliwość fotografowania smartfonem jest świetnym uzupełnieniem aparatu. Dla mnie, smartfon raczej nigdy nie zastąpi aparatu, ale szanuję odmienne zdanie.
    Nie byłbym taki pewien.
    Ja przed #1 tego wątku (maj 2022) nie zrobiłem ani jednego zdjęcia smartfonem.

Teraz intesywnie tylko smartfonem.
    To co mnie nabardziej zaskoczyło to jak wiele możliwości daje fotosmart, oprogramowanie fotografujące i oprogramowanie postprocesu na Androidzie.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 23-04-2023 o 22:12
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Dla mnie, smartfon raczej nigdy nie zastąpi aparatu, ale szanuję odmienne zdanie.

======

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Nie byłbym taki pewien.

jp

A ten dalej kurfa swoje!

Nie, on nie opisuje tylko tego, co smartfon może, on WIESZCZY wszem, wobec, i każdemu, że już jest zacofany, a prędzej, czy później, też porzuci aparat jako synonim zacofania, dziadostwa, i technologicznej nędzy, bo pierwszy znalazł się w raju odkąd przestał musieć się zastanawiać, czy f/8 wystarczy, czy trzeba już przymknąć do f/11, skoro ma GO od palców stóp po horyzont przy f/1,78, i może sobie 8 Mp wyciąć z 200 Mp (Z DWUSTU!), a nie z 20 Mp, nie zauważając nawet, że wycina z 12 Mp.
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Uprawnienia umieszczania postów