Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Mieszany widok

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Tego smartfonem nie da się zrobić, próbowałem moim fotograficznym Pixel 6 Pro zrobić coś podobnego pod płotem w Ostrawie i nie dało się, wiem co piszę

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_1222_ES-ACI.jpg
Wyświetleń:	45
Rozmiar:	403,5 KB
ID:	10911

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Jan chyba ma rację wieszcząc przyszłość...

https://ithardware.pl/aktualnosci/ca...cji-26143.html
    Było ....

Cytat Zamieszczone przez Heldbaum Zobacz posta
    Ale wszyscy zapominamy, że smartfony JESZCZE nie robią takich zdjęć. Ten pociąg jedzie szybko, więc jest to zapewne kwestia dni. Może nawet godzin...
    Godzin ani dni nie ale na pewno wiele rzeczy da się zrobić wraz z rozwojem technologii.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Tego smartfonem nie da się zrobić, próbowałem moim fotograficznym Pixel 6 Pro zrobić coś podobnego pod płotem w Ostrawie i nie dało się, wiem co piszę

Fajne zdjęcie.
    Jest w S23U dostępne ustawienie Zdjęcie w ruchu już gdzieś wkleiłem opis z instrukcji.
    Ale oprócz funkcji potrzebne jest też doświadczenie, nie mam

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Fajne zdjęcie.
    Jest w S23U dostępne ustawienie Zdjęcie w ruchu już gdzieś wkleiłem opis z instrukcji.

jp
    Pixel 6 Pro też ma taką opcję, ale dla mnie w kontekście panning-u jest to bezużyteczne, bo nie daje mi prawie żadnej kontroli nad tym co wyjdzie.

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    Bez urazy, ale takie zdjęcia robiono nawet aparatami na film i manualnymi obiektywami, bo to jest kwestia umiejętności, a nie tylko i wyłącznie sprzętu.
    Myślę, że doświadczenia w panning-u mi nie brakuje (mam wiele takich ujeć), miałem pomysł, robiłem wiele prób i nie wyszło to tak dobrze jak klasycznym aparatem Wynik jest po prostu nieporównywalny jakościowo.
    Ostatnio edytowane przez Bangi ; 07-03-2023 o 17:18

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Fajne zdjęcie.

jp
    cd. #1538, #1540
    W trybie zdjęcie w ruchu też się nie da, pozostałby samolot ostry a reszta totalnie rozmazana.
    Również w trybie portet ani w trybie film (łączenie klatek do jednego zdjęcia) tak fajnego zdjęcia nie da się zrobić.
    Pozostaje przejście na tryb manualny ale tutaj też nie będzie łatwo

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 09-03-2023 o 09:58
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Ale może chodziło mu o to, że chciał sprawdzić, która jest godzina? Czy mu smartfon dobrze chodzi?
    Jednak warto czytać ten wątek.....

Optyka obliczeniowa w S23 Ultra, 2300mm

S23U ma na pokładzie 4 obiektywy 13mm, 23mm, 70mm oraz 230mm i w jednym z programów do fotografowania łączy dla obiektywu 230mm zoom optyczny z zoomem cyfrowym co daje możliwą maksymalną ogniskową 2300mm (w pliku jpg 12 Mpix prosto ze smartfona)

2300mm

Nazwa:	2400mm.jpg
Wyświetleń:	10
Rozmiar:	4,96 MB
ID:	10926

jp
    No to wychodzi na to że możliwości tej technologii są póki co żenujące. To jeszcze nie to mówiąc krótko.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 09-03-2023 o 13:44
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Bez urazy, ale takie zdjęcia robiono nawet aparatami na film i manualnymi obiektywami, bo to jest kwestia umiejętności, a nie tylko i wyłącznie sprzętu.

Ciężkie czasy kształtują twardych ludzi, którzy ciężko pracują, aby dzieciom było lżej, a gdy już jest lżej, to się lęgną mięczaki, które doprowadzają do ciężkich czasów, i tak w kółko.

Nam się już w tyłkach poprzewracało od tych wszystkich automatyk i już tylko sztucznej inteligencji nam brakuje, żeby w ogóle jakieś zdjęcie zrobić, aż się nie spostrzeżemy, jak niedługo AI będzie za nas banany ze skórki obierać

Nie tu jest pies pogrzebany, czy się coś rusza, czy nie rusza, tylko w normalnym zachowaniu się optyki, a nie symulowaniu tego zachowania na podstawie domniemań sztucznej inteligencji.
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    ale tu dyskusja nie o tym czy starym sprzętem się takie foto dało czy nie, tylko jak smartfonem coś takiego zrobić
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    ale tu dyskusja nie o tym czy starym sprzętem się takie foto dało czy nie, tylko jak smartfonem coś takiego zrobić
    Wbrew samemu sobie powiem, że się da, tylko najpierw trzeba nad tym pomyśleć i niekoniecznie jest do tego potrzebny kurs na YT, ani nawet instrukcja obsługi.
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Uprawnienia umieszczania postów