Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Dopraszasz się by na to odpowiedzieć "nie znam sie to sie wypowiem".

A na czym tu się kuźwa znać?! Zrobiłem nawet swojej żonie zdjęcia jej smartfonem naciskając kleksa na ekranie, nie mając bladego pojęcia o parametrach ekspozycji, a potem nawet ich nie oglądałem

Bzdura. Patrzysz wyłacznie przez pryzmat swojej fotografii
    Ależ oczywiście, albowiem wątek zaczął się od wieszczenia przez JP o schyłku aparatów, które są do wszystkiego, za sprawą smartfonów, które do wszystkiego się nie nadają, i był wielokrotnie tego typu przepowiedniami pompowany, a nawet muchy się na to nie gonią!

Absolutnie racja. Ktos twierdził inaczej? Z kim polemizujesz? Bo nie z JP. Z nikim nie polemizujesz, ale usiłujesz wmówic innym co (niby) mówi JP. Pokazujesz zastosowanie, na którym smartfony przegrywają, tylko, że nikt nie twierdzi, że wygrywaja... Tu udowadniasz nie to, że on nie ma racji tylko (dla mnie) to, że nie rozumiesz co sie pisze.
    To wynika z powyższego. Skoro smartfon nie jest tak uniwersalny, jak aparat fotograficzny, to zachwyty nad jego ograniczonymi możliwościami świadczą o ograniczeniu wyrażającego te zachwyty.

To jest zbliżone do postrzegania tematu przez moją połówkę, którą cała fotografia wali, a jej techniczna jakość w szczególności. Wiecznie słyszę "Nie rób mi zdjęć takim ostrym obiektywem, bo mi wszystkie zmarszczki i siwe włosy wychodzą!"

Natomiast niech atsf czy Heldbaum nie mówią, że smartfony się nie nadają do niczego tym samym poniekąd zabraniając innym ich używania.
    Że co? Wciskasz nam teksty, których żeśmy nie napisali. Nie twierdzimy, że smartfony się do niczego nie nadają, ale że nie dorównują jeszcze pod wieloma względami aparatom, oraz protestujemy przeciwko podprogowemu zniechęcaniu do klasycznego sprzętu i przeciwko nachalnej promocji smartfonów zarówno wśród użytkowników świadomych różnic, jak i ich nieświadomych.

Mało tego, zarzucacie mu, że Was obraża (natychmiast to cytujecie), podczas gdy jest to jego reakcja na wiele inwektyw z Waszej strony. Ja mu sie nie dziwię.
    Tak, ale to on zaczął od obrażania nas, więc nam się nie dziw
    Ostatnio edytowane przez atsf ; 18-07-2023 o 00:53
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Uprawnienia umieszczania postów