Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    https://www.dpreview.com/news/030851...photo-industry
    Zeiss zaprzeczył sugestii, że opuścił przemysł fotograficzny.

Zeiss nie wycofał się z rynku obiektywów fotograficznych.
    Proste spojrzenie na https://www.zeiss.com/consumer-produ...otography.html lub amazon.com pokazuje, że nadal promujemy i sprzedajemy nasze obiektywy fotograficzne.
    Ale musimy spojrzeć prawdzie w oczy. W pierwszych miesiącach pandemii światowy rynek znacznie i nieodwracalnie spadł. A firmy muszą się dostosować.

I oczywiście wnosimy naszą unikalną wiedzę do obrazowania mobilnego. Ponieważ jasne jest również, że konsumenci, a także ambitni i profesjonalni fotografowie, coraz częściej preferują swoje smartfony do fotografii całodziennej.

Czyli nie wycofują się bo sprzedają to co mają ale rozwój obiektywów przenoszą do smartfoto.

jp
    Janie ale nie róbmy ladacznicy z logiki ...
    Nie wycofują się z obiektywów ale już ich nie będą robić do aparatów....
    ...czekaj...
    to mi zupełnie przypomniało: "oni hymn znają ale nie umieją" /CK. Dezerterzy/ ....

To czysty marketing - trudno żeby firma ogłosiła, że nie będzie już produkować obiektywów mając ich jeszcze tysiące na półkach w magazynach i sklepach. Przecież zarząd zje na surowo tych co wypuścili takiego bąka. To dementi jest i tak żałosnym przyznaniem się do porażki i nie ma bata żeby nie wpłynęło negatywnie na sprzedaż.

Cytat Zamieszczone przez Karlbuk Zobacz posta
    Żadna ilość dowodów nie przekona idioty.

M.Twain
    Ale to tak piszesz że niby o tych paskach? ....
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Ze strony podlinkowanej przez Dpreview/Jana.
    Pokaz "Brand Partnerships" Zeiss/Sony
    What is the "ZEISS Look" in Smartphones?
    Narazie poczekam, jak dokończą tę autostradę, bo puszczenie pociągu przed jej ukończeniem, nie wróży nic dobrego.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	zeiss-mobile-imaging-dedicated-technologies-zeiss-look-distortion-gallery-01.jpg
Wyświetleń:	26
Rozmiar:	1,28 MB
ID:	13322

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Cytat Zamieszczone przez Mamrot Zobacz posta
    Ze strony podlinkowanej przez Dpreview/Jana.
    Pokaz "Brand Partnerships" Zeiss/Sony

Narazie poczekam, jak dokończą tę autostradę, bo puszczenie pociągu przed jej ukończeniem, nie wróży nic dobrego.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	zeiss-mobile-imaging-dedicated-technologies-zeiss-look-distortion-gallery-01.jpg
Wyświetleń:	26
Rozmiar:	1,28 MB
ID:	13322
    Jak dla mnie zdjęcie od razu do kosza ze względu na brak ostrości na fotografowanej osobie, że już o sztucznych blikach oraz totalnie źle wygenerowanych nieostrościach źdźbeł trawy nie wspomnę. Ale zapewne zbierze się gremium, któremu takie skopanie jakości zdjęcia będzie odpowiadać ^^
    Ostatnio edytowane przez candar ; 08-06-2023 o 20:55
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów