Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Smarthony to sprzęt "foto" dla mało ambitnych. Uważam że mimo zaawansowania i niezłej jakości obrazka, to najbardziej prymitywna forma rejestracji obrazu. Cieszy mnie to, bo rola zawodowych fotografów wraca dzięki temu do łaski. Ludzi zaczynają doceniać wiedzę i doświadczenie, a nie tylko puste bezwartościowe pstryki z UWA - bo tak są ustawione w standardzie wszystkie smartphony a poza "AUTO" mało kto wychodzi. Obróbka jakiś rawów w telefonie na LR? Kto to robi.
    Natomiast z filmikami aparaty vs telefony w amatorskim zastosowaniu zostają bez najmniejszych szans.
    Poprawiłeś mi humor/nastrój.

A propo obróbki RAW/jpg, można jeśli się chce ale się nie musi, to szansa a nie obowiązek. Jeśli komuś wystarcza auto (coraz lepsze) albo nie lubi obróbki.
    Tak jak nie ma przymusu chodzenia w niedzielę do marketów, przymusu in-vitro czy przymusu zażywania tabletki dzień po
    Z AI też będziesz walczyć ?

ACR (PS) w ostatnich wersjach :
    1.
    bardzo się zmienił, przybyło dużo sensownej AI w obróbce i dużo wpomagania/uczenia w interfejsie użytkownika
    2.
    S23U jest już "pełnoprawnym" członkiem, profile indywidualne wszystkich 5 obiektywów, pliki 200Mpix czy 50Mpix dng/jpg wczytują sie już szybko, płynna obróbka, więcej możliwosci niż w LR for Samsung w Androidzie zarówno w warstwie AI jak i w warstwie obróbki indywidualnej.
    Dla mnie powrót do PC/Windows gdy w domu.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 05-06-2023 o 08:30
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów