Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wadowice

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Chciałbym zauważyć, że nie ja pierwszy zauważyłem pewne zbiegi okoliczności. Może w tym przypadku nie jest to prawdą, ale z doświadczenia moge powiedzieć, że nie raz widziałem podobne przypadki, gdzie ktoś się zapomniał przelogować. Jeżeli w tym przypadku jest inaczej, zwracam honor i przepraszam za pomówienia. Po prostu wygląda to podejrzanie.
    Co nie zmienia faktu, że ja nadal uważam, że zadane przez Ciebie pytanie jest błędne - smartfony w mojej opinii nigdy nie dorównają prawilnym aparatom. W mojej opinii smartfony za bardzo chcą oddawać rzeczywistość, tak jak to kiedyś napisałeś, tak jak widzi to ludzkie oko. Jest to dla mnie ślepa droga, bo fotografia od zawsze nie tylko dokumentowała to co się widzi, ale też pozwalała w sposób kreatywny i zupełnie odmienny od naszego postrzegania pokazać świat dookoła. Smartfony niestety zabijają kreatywność. Nie tędy droga.
    Ostatnio edytowane przez Bulka159 ; 30-05-2023 o 13:51
    EOS M50 | EF-M 15-45 3.5-6.3 | EF-M 22 2.0 | EF-M 11-22 4.0-5.6
    EOS RP | RF 24-105 4.0 L | RF 35 1.8 | EF 85 1.8

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez Bulka159 Zobacz posta
    Chciałbym zauważyć, że nie ja pierwszy zauważyłem pewne zbiegi okoliczności. Może w tym przypadku nie jest to prawdą, ale z doświadczenia moge powiedzieć, że nie raz widziałem podobne przypadki, gdzie ktoś się zapomniał przelogować. Jeżeli w tym przypadku jest inaczej, zwracam honor. Po prostu wygląda to podejrzanie.
    Co nie zmienia faktu, że ja nadal uważam, że zadane przez Ciebie pytanie jest błędne - smartfony w mojej opinii nigdy nie dorównają prawilnym aparatom. W mojej opinii smartfony za bardzo chcą oddawać rzeczywistość, tak jak to kiedyś napisałeś, tak jak widzi to ludzkie oko. Jest to dla mnie ślepa droga, bo fotografia od zawsze nie tylko dokumentowała to co się widzi, ale też pozwalała w sposób kreatywny i zupełnie odmienny od naszego postrzegania pokazać świat dookoła. Smartfony niestety zabijają kreatywność. Nie tędy droga.
    Czyli jest rzeczywistość/autentyczność czyli to co widzi ludzkie oko oraz jest narzędzie/aparat które według poleceń/ustawień człowieka tworzy jego wizję artystyczną tej rzeczywistości w postaci zdjęcia wynikowego.

Zapewniam Cię że smartfoto robi to równie dobrze o ile nie lepiej od aparatów foto.
    I poco wobec tego potrzeba aparatu/smartfoto skoro AI "załatwi" to skutecznie bez pomocy aparatów czy smartfonów.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 30-05-2023 o 14:00
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Cytat Zamieszczone przez Bulka159 Zobacz posta
    Chciałbym zauważyć, że nie ja pierwszy zauważyłem pewne zbiegi okoliczności. Może w tym przypadku nie jest to prawdą, ale z doświadczenia moge powiedzieć, że nie raz widziałem podobne przypadki, gdzie ktoś się zapomniał przelogować. Jeżeli w tym przypadku jest inaczej, zwracam honor i przepraszam za pomówienia. Po prostu wygląda to podejrzanie.
    e tam, inne urządzenie, jeszcze vpn czy proxy i już można być kimś innym. Niedługo więcej osób przyjdzie wspierać autora wątku. Bredzę ale co z tego, mało tutaj takich?

Uprawnienia umieszczania postów