Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Cytat Zamieszczone przez FlatEric Zobacz posta
    Śmiejecie się, ale swego czasu faktycznie zdarzało mi się chodzić z dwoma aparatami - i nie była to reporterka, jeden z 28-105 mm, drugi 75-300 mm. Acz na swoje usprawiedliwienie dodam tylko, że jeden był Canon, a drugi Nikon.
    Ale też na wycieczce all incl. w Egipcie czy innej Grecji? Bo wiesz, jeden ze znamienitych fotografów podróżnych obecnych na tym forum, całkiem niedawno przekonywał, że dwa body sony a7 rIII z batisami na wczasach to podstawa. Z tym, że to było przed epoką rozwoju pociągów autostradowych ciągniętych w karawanie przez szczekające psy, bo wielbłądy szły same dalej. Czy jakoś tak.
    Ostatnio edytowane przez tomfoot ; 06-04-2023 o 17:11

Uzależniony Awatar FlatEric

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Ale też na wycieczce all incl. w Egipcie czy innej Grecji? Bo wiesz, jeden ze znamienitych fotografów podróżnych obecnych na tym forum, całkiem niedawno przekonywał, że dwa body sony a7 rIII z batisami na wczasach to podstawa. Z tym, że to było przed epoką rozwoju pociągów autostradowych ciągniętych w karawanie przez szczekające psy, bo wielbłądy szły same dalej. Czy jakoś tak.
    Nie, na spokojnym samodzielnym zwiedzaniu krajoznawczym. Co do wycieczek zorganizowanych to jestem się w stanie zgodzić.
    Natomiast problem miałem z kompatybilnością - niby do EOSa można założyć obiektyw od Nikona przez adapter, ale - nie wiem, czy pamiętacie - swego czasu, a było to właśnie ze 20 lat temu, były w Canonie kłopoty powodowane przez umieszczony w gnieździe obiektywu przełącznik informujący o założeniu dedykowanego obiektywu AF. Starsze korpusy go miały, nowsze nie, w związku z czym część adapterów miała wszystkie rygle równe, a część jeden krótszy, aby tego przełącznika nie wciskać, o ile był. No i mój adapter akurat wciskał ten przycisk i aparat mi się wieszał przy wyzwoleniu migawki - można by to pewnie spiłowywać, ale jako że w założeniu zmienianie obiektywów mnie i tak nudzi oraz męczy, przełknąłem noszenie dwóch aparatów. :P
    SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
    Analogowy DeviantArt
    Wypociny formalne
    Wypociny techniczne

Uprawnienia umieszczania postów