Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Samsung i Iphone to ostatnie jakie bym kupił i nie ważne co mają w środku. Od ładnych paru lat byłem wierny HTC ale niestety odpuścili sobie. Wybór padł na Googla Pixela 7. Kosztuje w sumie niedużo a wykonany jest bardzo dobrze. Wiem, że w polsce jest jakis problem z 5G w tych Pixelach ale też czytałem ze ma sie to zmienić. Tego Oppo nie znam i nic nie powiem, a w sumie napisałem tutaj dlatego że jak szukałem telefomu pod koniec zeszłego roku to sie rozglądałem i zapomniałem o Pixelach. I jak mi się przypomniało to odpusciłem inne marki.
    Poczytaj może o Pixel 6.
    https://www.photographer-limerick.com/
    Canon G3, Canon 450D, Canon 80D, Canon 6DMKII, Canon SX60HS, Canon R, Sigma 24-105mm F4 ART, Canon 50mm F1.8 STM, Canon 100mm F2.8, Canon 70-200mm F2.8 IS II USM, Canon 70-300mm F4-5.6 IS II USM Nano

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Mohinder Zobacz posta
    Samsung i Iphone to ostatnie jakie bym kupił i nie ważne co mają w środku. Od ładnych paru lat byłem wierny HTC ale niestety odpuścili sobie. Wybór padł na Googla Pixela 7. Kosztuje w sumie niedużo a wykonany jest bardzo dobrze. Wiem, że w polsce jest jakis problem z 5G w tych Pixelach ale też czytałem ze ma sie to zmienić. Tego Oppo nie znam i nic nie powiem, a w sumie napisałem tutaj dlatego że jak szukałem telefomu pod koniec zeszłego roku to sie rozglądałem i zapomniałem o Pixelach. I jak mi się przypomniało to odpusciłem inne marki.
    Poczytaj może o Pixel 6.
    Mam Pixel 6 Pro, abstrahując od tego, że 5G nie działa (i nie wierzę, że będzie działać, bo nikomu nie zależy, a szczególnie operatorom, którzy tego telefonu nie sprzedają, by certyfikować moduł Pixela w PL) oraz, że po 2 tygodniach samoistnie pękł mi w środku moduł aparatu (wymienili w ramach gwarancji, problem zanany na świecie), to fotograficznie jest to dla mnie super sprzęt, dużo lepszy od Samsungów, które wcześniej używałem i ogólnie mogę polecić Pixel-e, szczególnie, że ceny nowych Samsungów nie zachęcają.

Tak na marginesie jeszcze tematu aparaty vs smartfony - wróciłem właśnie z wycieczki na Bali i Lombok. Na 50 uczestników byłem jedynym, który miał coś innego niż smartfon do zdjęć, dźwigałem aparat, a i tak większość zdjęć zrobiłem smartfonem; do wydruków 10x15 i przy dobrych warunkach IMHO szkoda czasu by wyciągać aparat

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Mam Pixel 6 Pro, abstrahując od tego, że 5G nie działa (i nie wierzę, że będzie działać, bo nikomu nie zależy, a szczególnie operatorom, którzy tego telefonu nie sprzedają, by certyfikować moduł Pixela w PL) oraz, że po 2 tygodniach samoistnie pękł mi w środku moduł aparatu (wymienili w ramach gwarancji, problem zanany na świecie), to fotograficznie jest to dla mnie super sprzęt, dużo lepszy od Samsungów, które wcześniej używałem i ogólnie mogę polecić Pixel-e, szczególnie, że ceny nowych Samsungów nie zachęcają.

Tak na marginesie jeszcze tematu aparaty vs smartfony - wróciłem właśnie z wycieczki na Bali i Lombok. Na 50 uczestników byłem jedynym, który miał coś innego niż smartfon do zdjęć, dźwigałem aparat, a i tak większość zdjęć zrobiłem smartfonem; do wydruków 10x15 i przy dobrych warunkach IMHO szkoda czasu by wyciągać aparat
    Na następny wyjazd/wycieczkę zabierzesz aparat ?

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta

jp
    Wszystko da się uergonomicznić

https://imgur.com/gallery/TUni4aY
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Uzależniony Awatar FlatEric

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    Wszystko da się uergonomicznić
    Ano ba!
    https://ulanzi.com.pl/statywy-i-uchw...436383528.html
    SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
    Analogowy DeviantArt
    Wypociny formalne
    Wypociny techniczne

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez FlatEric Zobacz posta
    No to mi się przypomina ta scena z "Nagiej broni", jak Simpson zaczął modyfikować swoją spluwę, a wyszło mu z tego działko przeciwlotnicze na lawecie
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Cytat Zamieszczone przez FlatEric Zobacz posta
    No tak... ale teraz jak z tego dzwonić?

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Powiem szczerze, że gdybym wybrał się np. na wakacje życia jakimś super statkiem w półroczny rejs po świecie i... "2 tygodniach samoistnie pękł mi w środku moduł aparatu" to powiesiłbym producenta aparatu za... sznurówki na jedynym drzewie w okolicy
    Zgadzam się, ale z drugiej strony ten problem może dotknąć każdego sprzętu. Koledze kiedyś na pokazach lotniczych padła migawka w Nikonie przy ok. 7k klatek, koleżance nowy Tamron odmówił posłuszeństwa, znam wiele takich przypadków. Nie zawsze jest możliwość zabrania lub w ogóle posiadania "zapasu".

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta

jp
    Oczywiście, bo są sytuację dla których warto wyjąć aparat lub których smartfonem nie ogarnę tak jak bym chciał.

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

W zasadzie nieważne jak dobre byłyby telefony w fotografowaniu i jak wiele miałyby zalet, ciągle jest jedna wada, która jak dla mnie je dyskwalifikuje i która nie zostanie naprawiona bo nie może - niewygodnie sie je trzyma przy fotografowaniu. Przez to, że jest to przede wszystkim telefon (funkcja fotografowania jest drugorzędna) nie da się raczej zrobić ze smartfona wygodnego aparatu. Taki Ricoh GRIII też mieści mi się w kieszeni spodni i robienie nim zdjęć z jednej ręki to przyjemność. Dużo bardziej wolałbym taki mały aparat z wbudowaną automatyką obliczeniową, niż telefon z funkcją aparatu.

Cytat Zamieszczone przez djtermoz Zobacz posta
    W zasadzie nieważne jak dobre byłyby telefony w fotografowaniu i jak wiele miałyby zalet, ciągle jest jedna wada, która jak dla mnie je dyskwalifikuje i która nie zostanie naprawiona bo nie może - niewygodnie sie je trzyma przy fotografowaniu. Przez to, że jest to przede wszystkim telefon (funkcja fotografowania jest drugorzędna) nie da się raczej zrobić ze smartfona wygodnego aparatu. Taki Ricoh GRIII też mieści mi się w kieszeni spodni i robienie nim zdjęć z jednej ręki to przyjemność. Dużo bardziej wolałbym taki mały aparat z wbudowaną automatyką obliczeniową, niż telefon z funkcją aparatu.
    Otóż to, gdyby telefon miał jakieś ergonomiczne kształty to nawet by się chciało używać. A tak to wypada z rąk. Funkcja telefonu też nie jest wygodna zresztą.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów